Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέο σόου από την κροατική Rimac

Newsbomb

Δεν πρόκειται για κάποια πρωτότυπη ιδέα μιας και πολλές φορές έχουμε δει ένα αυτοκίνητου να κοντράρεται με ένα αεροπλάνο.

Του Γιάννη Σκουφή

Εδώ τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά μιας και δεν έχουμε ούτε κάποιο hypercar με κινητήρα εσωτερικής καύσης ούτε κάποιο μαχητικό τζετ.

Συγκεκριμένα, σε έναν μικρό αεροδιάδρομο κάπου στην Κροατία θα δείτε το Nevera, το ηλεκτρικό hypercar της Rimac, να κινείται πολύ γρήγορα. Στο τιμόνι βρίσκεται ο υπεύθυνος δοκιμών της εταιρίας, ο Miroslav Zrncevic.

Από πάνω του περνά ο Σλοβένος Peter Podlunsek, ο οποίος κάνει ακροβατικά με αεροπλάνα από το 1994 και έχει κερδίσει 8 σχετικά πρωταθλήματα, ενώ συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Red Bull Air Race.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο το άκρως εντυπωσιακό και πολύ δύσκολο εγχείρημα είναι πως το μονοκινητήριο αεροσκάφος περνά ανάποδα πάνω από το Nevera και στην ίδια ευθεία.

Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως παρόλο που το αεροσκάφος έρχεται με ταχύτητα από πίσω το ηλεκτρικό hypercar επιταχύνει τόσο γρήγορα που καταφέρνει να συγχρονιστεί στην κίνηση μαζί του.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε πως το Nevera έχει τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ με συνδυαστική απόδοση 1.914 ίππων. Σημειώστε δε ένα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 1,85 δλ. και ένα 0-290 χλμ./ώρα σε 9,3 δλ. Πραγματικός πύραυλος!