Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F.A.T. 919 Snowcat: Από το Le Mans στις αυστριακές Άλπεις

Newsbomb

Πολλά έχουν δει και συνεχίζουν να βλέπουν τα μάτια μας. Πως σας φαίνεται ένα ερπυστριοφόρο με το αμάξωμα της αγωνιστικής Porsche 919 Hybrid;

Του Γιάννη Σκουφή

Το θηριώδες F.A.T. 919 Snowcat, όπως ονομάζεται, έχει ως πηγή έμπνευσης την αγωνιστική Porsche με την οποία η γερμανική εταιρία είχε κυριαρχήσει στο Le Mans. Μάλιστα, είχε παρουσιαστεί πέρυσι στο πλαίσιο της εκδήλωσης F.A.T. Mankei που είχε ως κεντρικό θέμα οχήματα παντός εδάφους και ειδικότερα για τις χιονισμένες Άλπεις.

Το αποτέλεσμα μπορεί να μην δείχνει τόσο ελκυστικό, αλλά προφανώς είναι τόσο εντυπωσιακό ώστε το F.A.T. 919 Snowcat να λάβει μέρος στην εκδήλωση Car // Design Event που έγινε πριν από μερικές μέρες στο Μόναχο της Γερμανίας.

Το κίνητρο της δημιουργίας ενός οχήματος που να μεταμορφώνει την αγωνιστική Porsche σε μία «χιονόγατα» βασίζεται στην πλούσια ιστορία της Porsche που είναι συνυφασμένη με το θρυλικό πέρασμα Glockner.

Κάποτε το συγκεκριμένο πέρασμα έπαιζε και το ρόλο του πεδίου δοκιμών για τα μοντέλα της Porsche και έχει πολύ μεγάλη σημασία για την κληρονομιά της μάρκας και για πολλούς υπαλλήλους της. Μάλιστα, το εστιατόριο Mankei, στην κορυφή του περάσματος αποτελούσε μια ζεστή ανάπαυλα κατά τη διάρκεια των δοκιμών που κρατούσαν μέρες.

Ωστόσο, οι συχνές χιονοπτώσεις το καθιστούσαν συχνά απρόσιτο. Έτσι, η Porsche Design άδραξε την ευκαιρία και δημιούργησε ένα όχημα παντός καιρού, για τον υπεύθυνο του εστιατορίου.

Και κάπως έτσι δημιουργήθηκε το F.A.T. 919 Snowcat, το οποίο παντρεύει τις υψηλές επιδόσεις της 919 Hybrid με ένα όχημα μπορεί να κινηθεί πάνω στο χιόνι χάρη στις τεράστιες ερπύστριες του.