Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ayrton Senna: Η εντυπωσιακή νίκη του στο Donington Park το 1993

Newsbomb

Ένα τέταρτο του αιώνα έχει περάσει από το τραγικό ατύχημα του Ayrton Senna στην πίστα της Ίμολα και ακόμα εξακολουθούν να υφίστανται σκιές γύρω από τις συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατό του.

Του Γιάννη Σκουφή

Σχετικά με το Senna υπάρχει πάντα και το ερώτημα αν θα μπορέσει ποτέ κάποιος άλλος πιλότος να δημιουργήσει ένα τέτοιο όνομα και έναν τέτοιο μύθο γύρω από αυτόν όπως ο μεγάλος Βραζιλιάνος πιλότος με τα τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Ο Senna ξεχώριζε για την προσήλωση, την αυτοσυγκέντρωσή του και τον τρόπο με τον οποίο ήλεγχε το μονοθέσιό του. Ειδικά υπό βροχή, όπως στο Ευρωπαϊκό Γκραν Πρι του 1993 στην πίστα του Donington Park στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο πρώτος γύρος του συγκεκριμένου αγώνα, τον οποίο μπορείτε να δείτε στο βίντεοκαι έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή, θεωρείται από πολλούς ο καλύτερος όχι μόνο του Senna αλλά ολόκληρης της Φόρμουλα 1.

Ο θρυλικός Βραζιλιάνος ήταν 4ος στη σειρά εκκίνησης, βρέθηκε στην 5η θέση, ενώ πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος προσπέρασε με τη McLaren MP4/87 με τον κινητήρα της Ford τους Michael Schumacher, Karl Wendlinger, Damon Hill και Alain Prost που προηγούνταν και βρέθηκε επικεφαλής της κούρσας. Θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι την καρό σημαία εξασφαλίζοντας την πιο επιβλητική νίκη της καριέρας του.