FUN TIME

«Παρένθετη» μητέρα σε γοριλάκι

«Παρένθετη» μητέρα σε γοριλάκι

Ένας μικρός γορίλας αναγκάστηκε να αποχωριστεί την μητέρα του, αφού το γάλα της δεν ήταν ικανό να τον κρατήσει υγιή. Έτσι την θέση της μέχρι να γίνει καλά, πήρε η κτηνίατρος του ζωολογικού κήπου Twycross στο Leicestershire της Αγγλίας.

Το γοριλάκι που μετράει μόλις έξι μήνες ζωής, προσαρμοζόταν στην ανθρώπινη συμπεριφορά, από την γιατρό κι εξαιτίας αυτού η κτηνίατρος υποδύεται όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται έναν γορίλα, ούτως ώστε να μην είναι τόσο δύσκολη η επανένωσή του, με την πραγματική μητέρα του.

gorillaki2

Η Sarah Chapman έχει υιοθετήσει το ρουθούνισμα και τις περιποιήσεις μίας τυπικής μητέρας-γορίλα και μέχρι στιγμής, η στρατηγική αυτή, έχει αποδώσει καρπούς, αφού ο μικρός γορίλας δεν έχει καταλάβει καμία διαφορά.

Ο Okanda, όπως είναι το όνομά του, βρίσκεται μακριά από την μητέρα του, Ozala, εδώ και μία βδομάδα, καθώς το γάλα που του χορηγούσε δεν περιείχε αρκετά θρεπτικά συστατικά. Αρχικά το μικρό γοριλάκι είχε τοποθετηθεί σε σωλήνα σίτισης, για να τρέφεται και ύστερα του χορηγήθηκε βρεφικό γάλα σε σκόνη.

Σήμερα, τρέφεται και με ξηρά τροφή, ενώ περιμένει να επιστρέψει την αγκαλιά της μητέρας του.

gorillaki3