PHOTOS

GOSSIP

Ο Θοδωρής Αθερίδης σε μία σπάνια εξομολόγησή του για τον έρωτα και τη Σμαράγδα Καρύδη! (photos)

Ο Θοδωρής Αθερίδης σε μία σπάνια εξομολόγησή του για τον έρωτα και τη Σμαράγδα Καρύδη! (photos)

Τι ρόλο παίζει στη ζωή του Θοδωρή Αθερίδη ο έρωτας αλλά και η εδώ και χρόνια σύντροφος της ζωής του Σμαράγδα Καρύδη;

Ο γνωστός ηθοποιός δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην τηλεοπτική σειρά «Μην ψαρώνεις» στην οποία και πρωταγωνιστεί.

Έρχεται για δεύτερη χρονιά στον ΑΝΤ1 η σειρά «Μην ψαρώνεις»..

Σκεφτόμουν ότι έχω κάνει κάποια σίριαλ στην τηλεόραση που έχουν πάει δύο σεζόν. Το ένστικτο μου, το καλλιτεχνικό και το εμπορικό, καλά κρατεί, γιατί οι δουλειές που επιλέγω κρατούν κάποιες σταθερές οι οποίες φέρνουν επιτυχία. Το «Μην ψαρώνεις» είναι η τελευταία από αυτές και έχει τα στοιχεία της λαϊκότητας, τα οποία πάντα με ενδιαφέρει να υπάρχουν, για λόγους αλήθειας και μαζικότητας μαζί με το οικείο των ηρώων, που είναι άνθρωποι υπαρκτοί, κανονικοί χαρακτήρες οι οποίοι εμπλέκονται με προβλήματα καθημερινά και γενικότερης φιλοσοφίας ζωής που απασχολούν και τον περισσότερο κόσμο.

Υπάρχει κάτι με το οποίο «ψαρώνεις» ή είσαι από τους ανθρώπους που δεν «ψαρώνουν» με τίποτα;

«Ψαρώνω» στα θέματα υγείας. Είμαι ευαίσθητος όταν προκύπτει κάτι σε αυτόν τον τομέα. Δεν μου αρέσουν οι εκπλήξεις, τα αιφνίδια. Δεν έχω συμφιλιωθεί με τη διαχείριση αυτών των θεμάτων, οπότε «ψαρώνω» για το οτιδήποτε που μπορεί να συμβαίνει στον οποιοδήποτε σε θέματα υγείας. Το μόνο πράγμα που με «ψαρώνει». Κατά τα άλλα, δεν «ψαρώνω». Παλαιότερα πίστευα ότι άνθρωποι με προβλήματα στην ψυχολογία τους ή στη φύση τους μπορούν να αλλάξουν με μια καλή συμπεριφορά. Διαψεύστηκα και γι' αυτό τώρα πια φροντίζω να τους απομακρύνω.

Ποια είναι τα κοινά που έχεις με τον ήρωα που υποδύεσαι;

Έχω κι εγώ μεγαλώσει παιδί, ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει η επαγγελματική δραστηριότητα για την ισορροπία της ζωής των ανθρώπινων σχέσεων. Έχω όλες τις αγωνίες που έχει ο ήρωας για το τι θα γίνει με τα παιδιά του, τις έχω περάσει κι εγώ. Βεβαίως είμαι και ενεργός σε επίπεδο προσωπικής ζωής. Δηλαδή, έχω ερωτευτεί, συνεχίζω να ερωτεύομαι. Όλα αυτά με κάνουν να νιώθω πολύ οικεία με τον Μανώλη.

Τι ρόλο παίζει ο έρωτας στη ζωή σου;

Ο έρωτας έχει μεγάλη σημασία και ξέρω ότι είναι κάτι πιο συνολικό και δεν αφορά μόνο τις σχέσεις με το άλλο φύλο. Ο έρωτας κινητοποιεί όλες τις ψυχικές σου δυνάμεις για να πορευτείς στη ζωή σε κάθε σου προσπάθεια. Άρα, ο έρωτας είναι η πιο σημαντική συνάντηση που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος στη ζωή του, σε κάνει να μπορείς να ερωτευτείς τις διαδικασίες της ζωής τη δουλειά σου, τα πάντα. Όταν υπάρχει ένας μεγάλος έρωτας, ακόμα και συναισθήματα που προέρχονται από τις μεγάλες επιτυχίες τα μεγάλα σχέδια ή τις μεγάλες αποτυχίες γίνονται πιο αποκαλυπτικά και πιο ουσιώδη.

Η σχέση σου με τη Σμαράγδα Καρύδη σε πηγαίνει μπροστά;

Τα έχω πει και τα έχω ξαναπεί τόσες φορές. Εννοείται ότι μια σχέση, σε αυτές τις ηλικίες που είμαστε εμείς αν δεν ωθεί ο ένας τον άλλον προς την πρόοδο και τη χαρά, δεν έχει νόημα να υπάρχει.

Πριν από λίγες ημέρες, αναφέρθηκες ξανά, με ένα post στο Instagram, στο πρόβλημα του αλκοολισμού που αντιμετώπισες...

Πιστεύω πως ο πλανήτης είναι ένας αλκοολικός πλανήτης. Ναι, είχα αυτή την εξάρτηση. Έκανα αυτό το ποστ στην πραγματικότητα για να επικοινωνήσω με τους ανθρώπους που έχουν αυτή ή την όποια εξάρτηση, νιώθουν απελπισμένοι και νομίζουν ότι είναι καταδικασμένοι. Ήθελα να τους πω ότι όλα φαίνονται βουνό και δεν συνειδητοποιούν πως με το λιγοστό κουράγιο που έχουν εκείνη τη στιγμή προσπαθούν να αντιμετωπίσουν μια αλληλουχία πραγμάτων που χρειάζεται πολλή προσπάθεια. Μπορεί να βγαίνουν ηττημένοι, γιατί η δύναμη που έχουμε, κάποιες φορές μας φτάνει μόνο για τη συγκεκριμένη ημέρα.

Δεν σκεφτόμαστε, όμως ότι κάθε μέρα που ξυπνάμε έχουμε να αντιμετωπίσουμε μόνο αυτή την ημέρα και όχι όλο τον χρόνο που έχουμε μπροστά μας. Υπάρχει ένα αριθμητικό σφάλμα. Ξυπνάει κάποιος κουρασμένος και θεωρεί ότι με αυτή την ψυχική κούραση καλείται να αντιμετωπίσει έξι μήνες δύσκολων καταστάσεων. Δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσεις έξι μήνες, παρά μόνο τη σημερινή. Όταν κερδίσαμε το Κύπελλο Ευρώπης είχα ρωτήσει τον Ντέμη Νικολαΐδη πώς έγινε και μου απάντησε:

«Θοδωρή, ματς με το ματς έγινε αυτό».

Τα πάντα στη ζωή έρχονται με αυτό που βλέπεις μπροστά σου και όχι με αυτό που φαντασιώνεσαι. Άλλωστε, έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι ο χρόνος είναι ψευδαίσθηση κι αυτό το έχει πει ο Αϊνστάιν, δεν το λέω εγώ, είπε στη reallife.

Πηγή: Gossip-tv.gr