GOSSIP

Οι διάσημοι που έχει «πεθάνει» το διαδίκτυο - Από τον Γιώργο Μάγγα στον Τομ Κρουζ

Οι διάσημοι που έχει «πεθάνει» το διαδίκτυο - Από τον Γιώργο Μάγγα στον Τομ Κρουζ
Μεγάλη η λίστα των διάσημων ανά τον κόσμο.

Φαντάσου να κάθεσαι αμέριμνος στην πολυθρόνα σερφάροντας στο ίντερνετ και ξαφνικά να διαβάζεις πως δεν ζεις, λεπτομέρειες για το τρόπο που έφυγες από τη ζωή.

Και ακόμα χειρότερα, οι δικοί σου να ανησυχούν, να τηλεφωνούν όλο αγωνία ώστε να διαπιστώσουν αν είσαι καλά και εσύ να προσπαθεί να τους πείσεις ότι αυτά που γράφονται δεν είναι τίποτα άλλο από σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Είναι σύνηθες πια κάθε λίγο και λιγάκι το διαδύκτιο να... πεθαίνει και από έναν διάσημο. Έρευνες δείχνουν ότι οι ειδήσεις αυτές "δολώματα" για να πατήσει κανείς πάνω σε ένα συγκεκριμένο λινκ.

Ήταν τον Αύγουστο που μας πέρασε όταν η είδηση του θανάτου του Γιώργου Μάγγα μεταδόθηκε αστραπιαία στα social media χωρίς κάτι τέτοιο να ευσταθεί. Ωστόσο θύμα τέτοιων ψευδών ειδήσεων έχουν πέσει και σταρ του εξωτερικού, όπως ο Ρόουαν Άτκινσον (γνωστός από τον ρόλο του Μίστερ Μπιν) για τον οποίο έχει γραφτεί ότι πέθανε όχι μια αλλά τρεις φορές.

Θύματα αυτού του είδους των δημοσιευμάτων έχουν πέσει επίσης ο ηθοποιός Πάρης Σκαρτσολιάς (ο τηλεοπτικός Μανωλάκης του Καφέ της Χαράς), η Νάταλι Πόρτμαν, ο Ράσελ Κρόου, ο Τομ Κρουζ, ο Ματ Ντέιμον, ο Τζόνι Ντεπ και πάρα πολλοί άλλοι.