ΓΥΝΑΙΚΑ

Η μέση σου μπορεί να μειωθεί σε 5 λεπτά. Δες πώς

Η μέση σου μπορεί να μειωθεί σε 5 λεπτά. Δες πώς

Το μυστικό για πιο μικρή μέση είναι αυτό.

Έχεις ακούσει ποτέ ότι το μασάζ όχι μόνο χαλαρώνει τους μύες σου αλλά βοηθά και στην απελευθέρωση τοξινών από το σώμα σου; Το λεμφικό μασάζ είναι ό, τι χρειάζεσαι για να αποκτήσεις ένα υγιές και τονωμένο σώμα. Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία σε ακριβά σαλόνια μασάζ, ο τύπος μασάζ που θα δεις στο βίντεο παρακάτω μπορεί να γίνει εύκολα στο σπίτι σου. Η λέμφος ή το λεμφικό σύστημα, είναι ένα πολύπλοκο δίκτυο ιστών και οργάνων που εκτείνεται σε όλο μας το σώμα και αποτελείται από λεμφικά αγγεία και λεμφαδένες οι οποίοι βοηθούν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Δρουν μεταφέροντας θρεπτικά συστατικά και λευκά αιμοσφαίρια στα σημεία του σώματος που τα έχουν ανάγκη και συμπαρασύροντας/αποβάλλοντας όλα όσα δεν χρειάζεται ο οργανισμός μας.

Το λεμφικό μασάζ αν και είναι αποτελεσματικό ανά πάσα στιγμή, το αποτέλεσμα είναι πιο αισθητό στα προηγούμενα στάδια. Αυτή η μορφή μασάζ βοηθά να κάνει τη ροή των «απορριμμάτων» που συσσωρεύονται στο σώμα πιο ενεργή. Διαφορετικά, οι ιστοί σας γεμίζουν με τοξίνες και υγρά, επομένως οι εναποθέσεις λίπους γίνονται σκληρές, δημιουργώντας στο δέρμα αυτό που λέμε φλοιό πορτοκαλιού.

Το μασάζ είναι ευεργετικό κατά τη διάρκεια του συνδρόμου PMS και της εγκυμοσύνης. Οι ορμονικές αλλαγές είναι φυσικές, όταν περιμένεις ένα μωρό. Δυστυχώς, επηρεάζει αρνητικά τον τόνο των φλεβών και των λεμφικών αγγείων. Όσον αφορά την εμμηνόρροια, μερικές ημέρες πριν, πολλές γυναίκες υποφέρουν από το πρήξιμο. Το λεμφικό μασάζ είναι ευεργετικό και στις δύο αυτές περιπτώσεις.

Όπως βλέπεις τα οφέλη του είναι πολλά, οπότε δεν χάνεις κάτι να το δοκιμάσεις σαν μέθοδο γυμναστικής. Προφανώς και δεν θα σε βάλουμε πάλι να γυμναστείς –κάνει και κάποια ζέστη σήμερα- όμως δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις αυτό το τρικ για τη μέση σου.