ΓΥΝΑΙΚΑ

Προσοχή! Τα ροφήματα που δεν πρέπει να πιει μια έγκυος

Προσοχή! Τα ροφήματα που δεν πρέπει να πιει μια έγκυος

Ποια ροφήματα πρέπει να αποφεύγεις αν είσαι έγκυος

Είσαι έγκυος και αναρωτιέσαι ποια είναι τα ροφήματα που μπορείς να πίνεις και ποια αυτά που πρέπει να αποφεύγεις;

Σύμφωνα με το app υγείας Rosy, υπάρχουν τρία είδη ροφημάτων που πρέπει να αποφύγεις στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Αλκοόλ

Ακούς για ασφάλεια στα τρία ποτήρια κρασιού ή μπύρας ανά εβδομάδα αλλά η αλήθεια από ιατρικής άποψης είναι πως καμία ποσότητα αλκοόλ στην διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν είναι ασφαλής. Η κατανάλωση αλκοόλ στην εγκυμοσύνη μπορεί να δημιουργήσει μια σειρά προβλημάτων όπως πρόωρος τοκετός, χαμηλό βάρος του μωρού, αποβολή και μιας σειράς ακόμα προβλημάτων. Η λύση είναι ο χυμός σταφυλιού αν σου λείπει το κρασί ή απλά μια μπύρα χωρίς αλκοόλ.

Καφές

Η καφεΐνη περνάει τον πλακούντα στο έμβρυο οπότε οι ειδικοί τονίζουν πως πρέπει να μειώσεις την κατανάλωση καφέ στα 200 mg ανά ημέρα, περίπου στον 1,5 καφέ τη μέρα.

Και παρόλο που ο καφές μοιάζει άκακος, υπάρχουν δεδομένα που δείχνουν πως η κατανάλωση καφέ πάνω από 500 mg μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο αποβολής ή υπογονιμότητας.

Χυμός φρούτων

Πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική με τον χυμό που θα επιλέξεις και να τσεκάρεις πως είναι παστεριωμένος. Τι να επιλέξεις; Χυμό φρούτων που είναι φρεσκοκομμένοι από τα χεράκια σου και τους καταναλώνεις άμεσα ή χυμό σε μπουκάλι παστεριωμένο και ασφαλή να τον καταναλώσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ξεφεύγει η κατάσταση - «Κόκκινος» συναγερμός για την επιστροφή των αδειούχων