ΓΥΝΑΙΚΑ

Τα συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όλοι όταν οργανώνουμε την κατάψυξή μας

Τα συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όλοι όταν οργανώνουμε την κατάψυξή μας
Αυτός είναι ο «μαγικός χώρος» της... κατάψυξης!
pixabay

Εκεί αποθηκεύουμε τα πιο σημαντικά πράγματα της κουζίνας, το φαγητό μας και πολλά άλλα χρήσιμα υλικά και συστατικά όταν θέλουμε να τα διατηρήσουμε για περισσότερο καιρό από ότι στο ψυγείο.

Όλοι μας κάνουμε λάθη, καθώς παραλείπουμε να κάνουμε πράγματα που θα μας λύσουν τα χέρια.

Μην αφήνεις την κατάψυξη να ζεσταθεί

Αν δεν βάλεις τη σωστή θερμοκρασία ή ανοιγοκλείνεις συνέχεια την πόρτα, η κατάψυξη ξεπαγώνει. Μην αφήνεις την πόρτα για πολύ ώρα ανοιχτή, ενώ επέλεξε την χαμηλή θερμοκρασία που πρέπει.

Μην την γεμίζεις!

Μην την παραγεμίζεις αλλά μην την αφήνεις και εντελώς άδεια. Αν είναι άδεια, πρέπει να δουλέψει περισσότερο ενώ αν είναι γεμάτη, δεν θα μπορεί να διατηρήσει όλα τα τρόφιμα το ίδιο παγωμένα. Γέμισέ την σωστά και με μέτρο.

Να τυλίγεις σωστά το φαγητό σου

Όταν τυλίγουμε ό,τι έχει μείνει και το βάζουμε στην κατάψυξη για να το αποθηκεύσουμε, μπορεί να μην βγάλουμε εντελώς όλο τον αέρα ή να αφήσουμε ένα μέρος ακάλυπτο. Έτσι, μπορεί να χαλάσει το φαγητό, ακόμη κι αν είναι μέσα στην κατάψυξη.

Μην καθυστερείς να βάλεις στην κατάψυξη το φαγητό σου

Ξεχνάμε να βάλουμε το φαγητό ή τα υλικά που αγοράσαμε από το σούπερ μάρκετ αμέσως μέσα. Έτσι, μπορεί να έχουν αρχίσει να χαλάνε ήδη καθώς ξεπαγώνουν. Όσον αφορά στο μαγειρεμένο φαγητό, άστο να κρυώσει και βάλτο στη συνέχεια στην κατάψυξη.

Δεν βάζεις ετικέτες στο φαγητό σου

Όταν βάζουμε φαγητό σε τάπερ και στη συνέχεια στην κατάψυξη και περάσει καιρός, ξεχνάμε τι ακριβώς έχουμε μέσα. Πλέον δεν διακρίνουμε τι είναι καθώς έχει παγώσει το τάπερ. Γράψε πάνω σε ετικέτες και κόλλησέ τες στα τάπερ για να ξέρεις την επόμενη φορά.

Δεν αποθηκεύεις ξηρούς καρπούς, σπόρους και αλεύρι στην κατάψυξη

Μπορεί να νομίζεις ότι δεν πάνε στην κατάψυξη αλλά κάνεις λάθος. Περιέχουν λάδι, οπότε μπορείς να τα βάλεις εκεί για να διατηρηθούν παραπάνω.

Να βάζεις το παγωτό στην πόρτα

Σε μερικές καταψύξεις, υπάρχουν ραφάκια στις πόρτες όπως στο ψυγείο. Λογικό είναι να βάζεις τα μικρά αντικείμενα εκεί, όπως το παγωτό. Λάθος! Η πόρτα είναι το πιο ζεστό σημείο της κατάψυξης. Προτίμησε να το βάλεις πιο μέσα.

Μην βάζεις στην κατάψυξη τα φρούτα σου

Αν θες να χρησιμοποιήσεις κομμάτια φρούτων σε γλυκά ή άλλες παρασκευές, όπως στα smoothies, βάλτα στην κατάψυξη αντί στο ψυγείο.