MEN'S GUIDE

Τα βασικά θέματα υγιεινής που πρέπει να προσέχουν όλοι οι άνδρες

Τα βασικά θέματα υγιεινής που πρέπει να προσέχουν όλοι οι άνδρες
PIXABAY

Οι αλλαγές που φέρνει ο χρόνος στο ανδρικό σώμα έχει σαν αποτέλεσμα να πρέπει να αλλάξουν και οι απαιτήσεις για φροντίδα.

Κάθε άνδρας θα πρέπει να τηρεί κάποιους βασικούς κανόνες υγιεινής, οι οποίοι είναι απαραίτητοι τόσο για την υγεία του, όσο και για την κοινωνική και ερωτική του ζωή, αφού προβλήματα όπως η κακοσμία, μπορούν πραγματικά να δημιουργήσουν άσχημη εικόνα για έναν άνδρα.

Διαβάστε ποια είναι μερικά από τα πράγματα που θα πρέπει να προσέχει ένας άνδρας σε ό,τι αφορά την προσωπική του υγιεινή, όσο μεγαλώνει:

Oσμή του σώματος

Η οσμή του κάθε ανθρώπου είναι ένας συνδυασμός των βακτηρίων που υπάρχουν στο δέρμα, με τον ιδρώτα και το σμήγμα που απελευθερώνεται από το σώμα κι αυτό βεβαίως είναι κάτι που αλλάζει όταν μεγαλώνουμε. Σύμφωνα, μάλιστα, με μια μελέτη, οι μεσήλικες άνδρες έχουν την πιο έντονη οσμή σώματος.

Ορισμένες τροφές, όπως το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα πικάντικα πιάτα, μπορούν να συμβάλλουν στην δημιουργία μιας δυσάρεστης οσμής του σώματος, γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι.

Ενυδάτωση ξηρού δέρματος

Το ξηρό δέρμα μπορεί να αποτελεί πρόβλημα που μεγαλώνει όσο μεγαλώνει και ο άνδρας. Αν και το σαπούνι ή το αποσμητικό είναι συνήθως το κλειδί για μια σωστή περιποίηση, σε κάποιες περιπτώσεις ξηροδερμίας θα χρειαστεί και ένα ενυδατικό καθαριστικό για γενική περιποίηση που δεν ξηραίνει το δέρμα, όπως το σαπούνι.

Περιποίηση στις τρίχες του σώματος

Καθώς περνούν τα χρόνια θα διαπιστώσετε ότι μεγαλώνουν οι τρίχες στο σώμα σας σε ανεπιθύμητα μέρη, όπως η πλάτη, τα αυτιά, η μύτη, ακόμα και οι αρθρώσεις στα δάχτυλά σας. Κάθε ανεπιθύμητη τρίχα θα πρέπει να κοπεί και ο ευκολότερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι τα ειδικά ψαλίδια για τη μύτη και τα αυτιά.

Δυσάρεστη αναπνοή

Η κακή αναπνοή είναι ένα ακόμα σημαντικό θέμα, δύσκολα αντιμετωπίσιμο μεγαλώνοντας, τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Και η γήρανση δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τα πράγματα αν κανείς παραμελεί την υγιεινή του στόματος, καθώς και τα δόντια είναι περισσότερο φθαρμένα απ’ ό,τι σε πιο μικρές ηλικίες. Παρακολουθήστε προσεκτικά τι συμβαίνει στο στόμα σας, εξετάστε αν έχετε κάποια ασθένεια ούλων, ή περιοδοντίτιδα, σφραγίστε τις κοιλότητες, αφαιρέστε τα χαλασμένα δόντια αν δεν παίρνουν θεραπεία και προγραμματίστε την επίσκεψη στον οδοντίατρό σας κάθε εξάμηνο. Επίσης, βουρτσίστε τα δόντια σας πολύ καλά δύο φορές την ημέρα.

Κακοσμία των ποδιών

Πριν βγάλετε τα παπούτσια σας, βεβαιωθείτε ότι τα πόδια σας δεν έχουν κάποια οσμή. Η οσμή των ποδιών οφείλεται συνήθως στην υπερβολική υγρασία. Μετά το ντους ή μετά από δραστηριότητες που δημιουργούν ιδρώτα όπως είναι η άσκηση, πρέπει να στεγνώνετε καλά τα πόδια σας και αν υπάρχει πρόβλημα μη διστάσετε να βάλετε πούδρα (ταλκ) για να απορροφήσει τον ιδρώτα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις