MEN'S GUIDE

Σου αρέσει να φοράς κοστούμι; Μην κάνεις ποτέ αυτό το λάθος με το σακάκι σου

Σου αρέσει να φοράς κοστούμι; Μην κάνεις ποτέ αυτό το λάθος με το σακάκι σου

Είναι σίγουρα από τα ρούχα που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε ανδρική ντουλάπα.

Ακόμα και αν δεν είσαι αυτού του στιλ ντυσίματος, κάπου στην γκαρνταρόμπα σου υπάρχει ένα σακάκι. Είτε γιατί το χρειάστηκες σε μια επίσημη εκδήλωση είτε για μία συνέντευξη για δουλειά.

Για πολλούς είναι ένα παρεξηγημένο ρούχο καθώς, έχει συνδεθεί με το λεγόμενο «κυριλέ» ντύσιμο. Ωστόσο, το σακάκι μπορούμε να το βρούμε σε διάφορες παραλλαγές και φοριέται εύκολα με πολλούς τρόπους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ, είναι μια λύση που θα δώσει στιλ στο ντύσιμό σου όλες τις εποχές, καθώς είναι πάντα επίκαιρο.

Εκτός από το να το φοράς ως σετ με το κοστούμι σε επίσημες και business εμφανίσεις σου, μπορεί να αποτελέσει το «κλειδί» και τη βάση για να φτιάξεις κάζουαλ looks, συνδυάζοντάς το ακόμα και με τζινς..

Όμως συχνά βλέπουμε άντρες (ακόμα και celebrities!) να κάνουν το ίδιο λάθος όταν φορούν ένα σακάκι από κοστούμι, που τους αφαιρεί πόντους σε στυλ.

Ποιο είναι αυτό το λάθος;

Να κουμπώνουν ορισμένοι και το τελευταίο κουμπί στο σακάκι τους, με αποτέλεσμα το ρούχο να... σακουλιάζει όταν γίνονται κάποιες κινήσεις, όπως για παράδειγμα να βάλει τα χέρια στην τσέπη του παντελονιού.

Το σωστό είναι να αφήνεις πάντα ανοιχτό το τελευταίο (το κάτω κάτω) κουμπί στο σακάκι σου, είτε αυτό είναι δίκουμπο, είτε τρίκουμπο ή ακόμα και αν είναι σταυροκούμπωτο.

Η μόνη εξαίρεση που μπορείς να κάνεις είναι πως σε ένα τρίκουμπο σακάκι, μπορείς να αφήσεις ανοιχτά και το πρώτο κουμπί και το τελευταίο.

Θα πρέπει επίσης να τονίσουμε ότι το σακάκι πρέπει να κουμπώνεται όταν οι άνδρες είναι όρθιοι.

Θα αναρωτηθεί κανείς, γιατί υπάρχει καν αυτό το δεύτερο κουμπί. Σύμφωνα με τον μύθο, ο βασιλιάς Εδουάρδος Ζ', ο οποίος ήταν γνωστός για την όρεξή του, πάχυνε τόσο πολύ που το δεύτερο κουμπί στο σακάκι του δεν κούμπωνε καν. Έτσι, για να μην τον κάνουν οι γύρω του να ντραπεί, σταμάτησαν και εκείνοι να το κουμπώνουν.