ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Aποχώρησαν οι γυναίκες από τα βραβεία Σεζάρ εξαιτίας του Ρομάν Πολάνσκι

Aποχώρησαν οι γυναίκες από τα βραβεία Σεζάρ εξαιτίας του Ρομάν Πολάνσκι

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ο Γαλλοπολωνός σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι, στόχος έντονων επικρίσεων έπειτα από μια νέα κατηγορία για βιασμό εναντίον του, βραβεύθηκε χθες Παρασκευή στο Παρίσι με το Σεζάρ Καλύτερης Ταινίας για το «Κατηγορώ», κάτι που προκάλεσε την αποχώρηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας πολλών γυναικών που παρίσταντο στην τελετή.

Λιγότερες από δύο ώρες πριν την έναρξη της τελετής, διαδηλωτές, στην πλειονότητά τους γυναίκες, με καπνογόνα είχαν προσπαθήσει να προσεγγίσουν τον χώρο όπου θα πραγματοποιούνταν η βράβευση γύρω από τον οποίο είχαν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και είχαν τοποθετηθεί μεταλλικοί φράκτες.

Οι διαδηλωτές, που φώναζαν συνθήματα όπως «Φυλακίστε τον Πολάνσκι!» και «Ο Πολάνσκι βιαστής, ο κινηματογράφος ένοχος, το κοινό συνεργός», απωθήθηκαν από την αστυνομία.

Καταγγέλλοντας το δημόσιο λιντσάρισμά του ο ίδιος ο σκηνοθέτης είχε ανακοινώσει ότι δεν θα συμμετάσχει στην τελετή απονομής των Σεζάρ, όμως και όλοι οι συνεργάτες του στην ταινία, περιλαμβανομένου του πρωταγωνιστή Ζαν Ντιζαρντέν.

Ο 86χρονος Πολάνσκι εξακολουθεί να καταζητείται από την αμερικανική δικαιοσύνη για τον βιασμό μιας 13χρονης πριν περίπου 40 χρόνια, στα τέλη της δεκαετίας του 1970, κάτι που ο ίδιος αρνείται.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μεταναστευτικό: Μπαίνει στη «μάχη» και ο Στρατός – Μετακινούνται δυνάμεις στα σύνορα με Τουρκία

Μητσοτάκης: Καμία παράνομη είσοδος - Αυξάνουμε την ασφάλεια των συνόρων μας