ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Καμία παράνομη είσοδος - Αυξάνουμε την ασφάλεια των συνόρων μας

Μητσοτάκης: Καμία παράνομη είσοδος - Αυξάνουμε την ασφάλεια των συνόρων μας

Το μήνυμα ότι καμία παράνομη είσοδος στην Ελλάδα δεν θα γίνει ανεκτή έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παράλληλα διαμηνύει πως η χώρα μας αυξάνει την ασφάλεια των συνόρων της.

«Σημαντικός αριθμός μεταναστών και προσφύγων συγκεντρώθηκαν σε μεγάλες ομάδες στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα και προσπάθησαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα. Θέλω να είμαι σαφής: καμία παράνομη είσοδος στην Ελλάδα δεν θα γίνει ανεκτή. Αυξάνουμε την ασφάλεια των συνόρων μας» έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η κατάσταση στην Τουρκία και οι μετακινήσεις μεταναστών προς τα ελληνικά σύνορα.

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την καγκελάριο για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Καγκελαρίας, η Άνγκελα Μέρκελ θα επικοινωνήσει με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εντός της ημέρας.

«Κύμα» προσφύγων στα σύνορα

Οι ελληνικές Αρχές αποφάσισαν νωρίτερα τη διακοπή της λειτουργίας του τελωνείου Καστανέων Έβρου λόγω της συγκέντρωσης εκατοντάδων προσφύγων που ήθελαν να εισέλθουν στη χώρα στο σημείο.

Η ελληνική αστυνομία και οι άνδρες συνοριοφύλακες στην περιοχή του Έβρου έχουν τεθεί σε «κόκκινο συναγερμό» μετά και το πρωινό περιστατικό με τους περίπου 300 αλλοδαπούς που επιχείρησαν να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Οι ελληνικές Αρχές απέτρεψαν την προσπάθεια ενώ διαπίστωσαν ότι οι Τούρκοι δεν συνεργάζονταν στις εκκλήσεις της αστυνομίας να ενεργήσουν κι αυτοί ανάλογα με αποτρεπτικό σκοπό.

Έχει δοθεί εντολή να μεταφερθούν ενισχύσεις από αστυνομικές δυνάμεις άλλων νομών στην περιοχή του Έβρου και να ενισχυθούν οι περιπολίες με φυσική παρουσία και τεχνικά μέσα.

Επίσης, έχει δοθεί εντολή να αυξηθούν οι περιπολίες ιδιαίτερα το βράδυ και θερμικές κάμερες να προσπαθούν να εντοπίσουν οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Έβρος: Έκλεισε το τελωνείο στις Καστανιές – Εκατοντάδες μετανάστες πήγαν να περάσουν τα σύνορα

Μεταναστευτικό: Δείτε LIVE εικόνα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές

Σχετικές ειδήσεις