ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι νέες ταινίες που έρχονται στα θερινά σινεμά από την Πέμπτη 17 Ιουνίου

Fast & Furious 9
Το Fast & Furious 9: Μαχήτες των Δρόμων με πρωταγωνιστή τον Βιν Ντίζελ, κάνει πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους από την Πέμπτη 17 Ιουνίου

Πέντε νέες ταινίες και δύο επανεκδόσεις κάνουν πρεμιέρα στους θερινούς κινηματογράφους από την Πέμπτη 17 Ιουνίου

Ένα πολυαναμενόμενο blockbuster, μια οσκαρική ταινία και δύο ελληνικά φιλμ, έρχονται στα θερινά σινεμά από την Πέμπτη 17 Ιουνίου. Οι πιο ψαγμένοι σινεφίλ μπορούν να απολαύσουν το ιρανικό δράμα Γιάλντα, η Nύχτα της Συγχώρεσης, καθώς και τις επανεκδόσεις των ταινιών Ερωτική Επιθυμία (Γουόνγκ Καρ Γουάι) και Το Δυστύχημα του Τζόζεφ Λόουζι.


Μαχητές των δρόμων 9 (Fast & Furious 9: The Fast Saga / Fast & Furious 9)


Μετά από αλλεπάληλες αναβολές λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, το ένατο κεφάλαιο του δημοφιλούς franchise (επιτέλους) έρχεται «γκαζωμένο» και στα ελληνικά σινεμά!

Στο καστ συναντάμε τους Βιν Ντίζελ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Τζορντάνα Μπρούστερ, Τζον Σίνα, Νάταλι Εμάνουελ, Τάιριζ Γκίμπσον, Κρις «Λούντακρις» Μπρίτζες, Έλεν Μίρεν, Σαρλίζ Θέρον, Κάρντι Μπι και Οζούνα. Η σκηνοθεσία ανήκει στον Τζάστιν Λιν.

Η σύντομη σύνοψη της ταινίας αναφέρει: Όσο γρήγορα κι αν τρέξεις, κανείς δεν μπορεί να προσπεράσει το παρελθόν του.

Ο Ντομ Τορέτο που υποδύεται ο Βιν Ντίζελ, ζει μια ήσυχη ζωή μαζί με την Λέτι και τον γιο τους, τον μικρό Μπράιαν, όμως γνωρίζει καλά ότι ο κίνδυνος πάντα θα καραδοκεί στον ορίζοντα. Αυτή τη φορά, η απειλή θα αναγκάσει τον Ντομ να αντιμετωπίσει τις αμαρτίες του παρελθόντος του, αν θέλει να σώσει τους αγαπημένους του ανθρώπους.

Υποσχόμενη Νέα Γυναίκα (Promising Young Woman)

Το Promissing Young Woman αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Αγγλίδας ηθοποιού και συγγραφέως, Έμεραλντ Φενέλ που της χάρισε βραβείο Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου.

Το καστ απαρτίζουν οι Κάρι Μάλιγκαν, Λαβέρν Κοξ, Μπο Μπέρναμ, Άλισον Μπρι, κ.ά.

Η υπόθεση έχει ως εξής: Όλοι πίστευαν ότι η Κέισι ήταν μία υποσχόμενη νέα γυναίκα, μέχρι που ένα μυστηριώδες γεγονός άλλαξε τελείως το μέλλον της. Αλλά τίποτα στη ζωή της δεν είναι όπως δείχνει: είναι σατανικά έξυπνη, γοητευτικά πονηρή και ζει μια άλλη μυστική ζωή κάθε βράδυ. Μια αναπάντεχη συνάντηση θα της δώσει την ευκαιρία να διορθώσει ό,τι δεν πήγε καλά στο παρελθόν.

Digger

Η πολυβραβευμένη ταινία του Τζώρτζη Γρηγοράκη έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ Βερολίνου. Πρόκειται για ένα σύγχρονο γουέστερν με τους Βαγγέλη Μουρίκη, Αργύρη Πανταζάρα, Σοφία Κόκκαλη, Θίο Αλεξάντερ, Μιχάλη Ιατρόπουλο, Παύλο Ιορδανόπουλο, Βασίλη Μπισμπίκη, κ.ά.

Ο Νικήτας, ζει αποτραβηγμένος στο κτήμα του, στην καρδιά ενός πανέμορφου δάσους στη Βόρεια Ελλάδα. Εδώ και καιρό παλεύει με ένα εχθρό, το βιομηχανικό τέρας που σκάβει επιθετικά το βουνό και διαταράσσει την παρθένα φύση. Απειλεί τον ίδιο και την γη του, καθώς και όσους αντιστέκονται. Η μεγαλύτερη όμως απειλή για τον Νικήτα έρχεται από το πουθενά, με την ξαφνική άφιξη του γιού του μετά από 20 χρόνια απουσίας. Πατέρας και γιος γίνονται εχθροί κάτω από την ίδια στέγη και συγκρούονται μετωπικά.

Με φόντο ένα τραυματισμένο τοπίο και μια κοινωνία σε ατμόσφαιρα εμφυλίου, η ισορροπία μεταξύ ανθρώπων, φύσης και μηχανών αλλάζει δυναμικά καθώς εναλλάσσονται τους ρόλους του εχθρού και του λυτρωτή. Το έδαφος γίνεται όλο και πιο ασταθές. Για να γίνει και πάλι σταθερό, οι ήρωες πρέπει να σκάψουν βαθιά μέσα στη λάσπη.

Γιάλντα, η Nύχτα της Συγχώρεσης (Yalda, a Night for Forgiveness)

Ιρανικό δράμα του Μασούντ Μπακσί που έχει τιμηθεί με Βραβείο Καλύτερης Ξένης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Sundance 2020.

Η Μαριάμ είναι μια φτωχή εικοσάχρονη κοπέλα, που παντρεύτηκε τον μεγαλύτερό της ευκατάστατο ηλικιωμένο Νάσερ με προσωρινό γάμο. Όμως τα πάντα ανατρέπονται όταν η νεαρή σύζυγος σκοτώνει κατά λάθος, χωρίς δόλο, τον άντρα της. Η τύχη της καταδικασμένης σε θάνατο χήρας είναι πλέον στα χέρια της κόρης του μακαρίτη, της Μόνας.

Ο τόπος όπου θα δοθεί, ή δεν θα δοθεί, αυτή η συγχώρεση για το φόνο, είναι το πλατό ενός τηλεοπτικού στούντιο, και ο χρόνος είναι η «νύχτα της συγχώρεσης», που στην ιρανική παράδοση ονομάζεται «Γιάλντα». Η Γιάλντα είναι ένα περσικό έθιμο που έχει τις ρίζες του στη Ζωροαστρική παράδοση, είναι μία γιορτή του χειμερινού ηλιοστασίου. Στην πιο μεγάλη και πιο σκοτεινή νύχτα του χρόνου, οι άνθρωποι μαζεύονται, πίνουν και τρώνε έως αργά για να υποδεχτούν ασφαλείς και ανανεωμένοι την νέα μέρα.

Όρνιθες (ή πώς να γίνεις πουλί)

Η πρώτη κινηματογραφική ταινία σε παραγωγή του Ιδρύματος Ωνάση, από τον κινηματογραφιστή Μπάμπη Μακρίδη.

Η ταινία εμπνέεται από τον αρχετυπικό μύθο του Αριστοφάνη και των «Ορνίθων», την παράσταση του Νίκου Καραθάνου και τους συντελεστές της, κινηματογραφώντας τους εκτός σκηνής, σε πραγματικούς χώρους και φυσικά τοπία – από τα λιβάδια ηφαιστειακής λάβας στην Ισλανδία έως τα υψίπεδα της Παταγονίας και από την Times Square έως τις πυραμίδες της Αιγύπτου. Τα πάντα συμβαίνουν σε ένα σύμπαν ρευστής «καθημερινότητας», ανάμεσα σε ανθρώπους του θεάτρου, ορνιθολόγους και θυμόσοφους ερημίτες, που –όλοι τους– ονειρεύονται πως πετούν.

Εμφανίζονται οι: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Βασιλική Δρίβα, Νίκος Καραθάνος, Έμιλυ Κολιανδρή, Γιάννης Κότσιφας, Έκτορας Λιάτσος, Χρήστος Λούλης, Γρηγορία Μεθενίτη, Στράτος Παπαδάκης, Άγγελος Παπαδημητρίου, Μιχάλης Σαράντης, Άρης Σερβετάλης, κ.ά.


Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.