ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Φεστιβάλ της Βενετίας θα τιμήσει την Τζέιμι Λι Κέρτις με Χρυσό Λέοντα

Τζέιμι Λι Κέρτις
AP

Η Τζέιμι Λι Κέρτις θα λάβει τιμητικό Χρυσό Λέοντα για την προσφορά της στον κινηματογράφο.

To 78o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο θα τιμήσει την Τζέιμι Λι Κέρτις με Χρυσό Λέοντα για το σύνολο της καριέρας της.

Η τελετή βράβευσης της γνωστής ηθοποιού θα γίνει στις 8 Σεπτεμβρίου ενώ αμέσως μετά θα κάνει πρεμιέρα σε ειδική προβολή, εκτός διαγωνιστικού, το Halloween Kills, η τελευταία ταινία της Κέρτις σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Γκόρντον.

Θυμίζουμε ότι η ηθοποιός έκανε το κινηματογραφικό ντεμπούτο της το 1978, στην ταινία τρόμου του Τζον Κάρπεντερ, Halloween, ερμηνεύοντας τη Λόρι Στρόουντ η οποία είχε να αντιμετωπίσει τον serial killer, Μάικλ Μάγιερς.

Σε δήλωσή της για την βράβευση, η γνωστή ηθοποιός ανέφερε: «Είμαι τρομερά συγκινημένη που θα τιμηθώ με αυτό τον τρόπο… Το Halloween -και η ερμηνεία της Λόρι Στρόουντ- ξεκίνησε και συνέχισε την καριέρα μου.

Ο ιταλικός κινηματογράφος πάντα τιμούσε και αναδείκνυε το είδος το οποίο μου έδωσε την καριέρα μου, οπότε δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο περήφανη και χαρούμενη να δεχτώ αυτό το βραβείο. Εκ μέρους της Λόρι και όλων των γενναίων ηρωίδων του κόσμου που τα βάζουν με φαινομενικά ανυπέρβλητα εμπόδια και αρνούνται να υποχωρήσουν».

Το 78ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως τις 11 Σεπτεμβρίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.