ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι 27ες Νύχτες Πρεμιέρας πιάνουν λιμάνι

Γύρνα Πίσω (Volver) του Πέδρο Αλμοδόβαρ
To Γύρνα Πίσω (Volver) του Πέδρο Αλμοδόβαρ με την Πενέλοπε Κρουζ θα προβληθεί την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου

Το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας θα πραγματοποιηθεί από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου 2021.

Το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας πιάνει λιμάνι και εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μέσω τριών προβολών, δύο (διπλές) στις προβλήτες του λιμανιού και μία στην καρδιά της πόλης, στο εμβληματικό θέατρο.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν δύο προφεστιβαλικές, διπλές, open air προβολές τεσσάρων από τις πιο σπουδαίες και δημοφιλείς ταινίες - έναρξης στα χρονικά του Φεστιβάλ στο λιμάνι και μια ξεχωριστή πρεμιέρα (26/9) από το φετινό πρόγραμμα της 27ης διοργάνωσης στο κτίριο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Προ-Φεστιβαλικό Event - Παρασκευή 17 και Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου | Πέτρινη Αποθήκη, Πύλη 2 ΟΛΠ - είσοδος ελεύθερη (με προκράτηση*). Δύο διπλές υπαίθριες προβολές τεσσάρων ταινιών στο χώρο έξω από την πέτρινη αποθήκη της Πύλης 2 του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, Α’ Προβολή | 20:00

Οι Γέφυρες του Μάντισον (The Bridges of Madison County) του Κλιντ Ίστγουντ (1995, 135’). Παίζουν: Κλιντ Ιστγουντ, Μέριλ Στριπ, Ανι Κόρλεϊ, Βίκτορ Σλέζακ. Ταινία Έναρξης του 1ου ΔΦΚ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, Β’ Προβολή | 22:30

Γύρνα Πίσω (Volver) του Πέδρο Αλμοδόβαρ (2006, 121’). Παίζουν: Πενέλοπε Κρουζ, Κάρμεν Μάουρα, Λόλα Ντουένιας, Μπλάνκα Πορτίγιο. Ταινία Έναρξης του 11ου ΔΦΚ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, Α’ Προβολή | 20:00

Ιστορίες για Αγρίους (Relatos Salvajes) του Νταμιάν Σιφρόν (2014, 122’). Παίζουν: Ρικάρντο Νταρίν, Όσκαρ Μαρτίνεζ, Ντάριο Γκραντιρέτι, Ρίτα Κορτέζε. Ταινία Έναρξης του 20ού ΔΦΚ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, Β’ Προβολή | 22:30

Παράσιτα (Parasite) του Μπονγκ Τζουν Χο (2019, 132’). Παίζουν: Σονγκ Κανγκ-Χο, Λι Σουν-Κιουν. Ταινία Έναρξης του 25ου ΔΦΚ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

Φεστιβαλική Προβολή - Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου | Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Την πρώτη Κυριακή του Φεστιβάλ, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα είναι για πρώτη φορά ανάμεσα στις αίθουσες των Νυχτών Πρεμιέρας με την φιλοξενία μιας ξεχωριστής ταινίας του φετινού προγράμματος σε πρώτη πανελλήνια προβολή. Ο τίτλος της ταινίας θα ανακοινωθεί την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου του 27ου ΔΦΚ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας και η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, μέσω Viva.gr.

Το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας θα πραγματοποιηθεί από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου 2021 υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Διαβάστε επίσης:

O Άνθρωπος του Θεού συνεχίζει να σαρώνει το ελληνικό box office

Αμφίπολη: Eξωτερικό κέλυφος στο ταφικό μνημείο στον τύμβο Καστά

Μάικλ Ουίλιαμς: Από χορευτής της Μαντόνα στο σινεμά - το σημάδι στο πρόσωπο και τα ναρκωτικά