ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον Guardian η γκρίνια για το άγαλμα της Μαρίας Κάλλας: «Είναι σαν τον Γκάντι με τακούνια»

Στον Guardian η γκρίνια για το άγαλμα της Μαρίας Κάλλας: «Είναι σαν τον Γκάντι με τακούνια»
INTIME

Μαρία Κάλλας: Μέχρι τον... φλεγματικό βρετανικό Τύπο έφτασε το άγαλμα της Μαρίας Κάλλας, το οποίο στήθηκε στη Διονυσίου Αεροπαγίτου.

Με τίτλο «Ο Γκάντι με τακούνια», ο βρετανικός Guardian σχολιάσει τη δυσαρέσκεια που έχει προκαλέσει το άγαλμα της Μαρίας Κάλλας στη Διονυσίου Αεροπαγίτου.

Το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας τονίζει πως το άγαλμα που φιλοτέχνησε η Αφροδίτη Λίτη έχει φέρει αρκετή γκρίνια, ειδικά στα social media και ο Guardian σχολιάζει: «Το 1,8 μέτρου έργο, το οποίο δημιουργήθηκε προς τιμήν της σοπράνο από θαυμαστές που θεωρούν την Κάλλας ως ένα από τις πιο υποτιμημένα “περιουσιακά στοιχεία” της χώρας, δέχθηκε επικρίσεις ότι είναι κιτς, ανάρμοστο και, ακόμη χειρότερα, ότι δεν φέρει την παραμικρή ομοιότητα με τη ”La Divina”».

Συνεχίζει σημειώνοντας πως το χρυσό άγαλμα προκάλεσε «θύελλα» στα social media και χλευάζεται σε γελοιογραφίες. «Επικριτές έχουν παραπονεθεί ότι μοιάζει περισσότερο με “τον Γκάντι με τακούνια” ή με ένα αγαλματίδιο από τα Όσκαρ, χωρίς όμως τη λάμψη του Χόλιγουντ, παρά με την πριμαντόνα».

Το ρεπορτάζ φιλοξενεί και το σχόλιο του Μιχάλη Μουσσού, πρώην τραγουδιστή της όπερας και καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών, ο οποίος τονίζει το μεγαλύτερο λάθος που έχει γίνει με το άγαλμα: «Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι λιγότερο αντιπροσωπευτικό της Μαρίας Κάλλας, καθώς καμία τραγουδίστρια της όπερας, ούτε καν μαθήτρια της Β’ τάξης σε μουσικό σχολείο, δεν θα υιοθετούσε ποτέ μια τέτοια πόζα με σταυρωμένα χέρια μπροστά στο στήθος Η όπερα έχει να κάνει με το τραγούδι και την… απελευθέρωση της φωνής. Αν η Κάλλας προσπαθούσε να τραγουδήσει στην πραγματική ζωή, με τη στάση σώματος που οραματίστηκε η γλύπτρια, το αποτέλεσμα θα ήταν σαν ένας βιολιστής που προσπαθεί να παίξει με σπασμένο βιολί».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ο «γρίφος» με τους θανάτους της πανδημίας - Τι συμβαίνει με τα ποσοστά εμβολιασμού

Βίντεο-ντοκουμέντο από το σοκαριστικό ατύχημα στα Γιαννιτσά - Το μοιραίο άλμα και η πρόσκρουση

The Voice: Η 22χρονη που «τρέλανε» τους coaches (video)