ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

O Γιώργος Νταλάρας τραγουδάει Καρυωτάκη

Γιώργος Νταλάρας
Μάριος Θεολόγης

Ο Γιώργος Νταλάρας ερμηνεύει το τραγούδι Κι αν έσβησε σαν ίσκιος σε ποίηση Κώστα Καρυωτάκη και μουσική Νίκου Γρηγοριάδη.

Ο Νίκος Γρηγοριάδης, με αφορμή την επέτειο γέννησης του ποιητή Κώστα Καρυωτάκη, παρουσιάζει το τραγούδι Κι αν έσβησε σαν ίσκιοςσε ποίηση του Κώστα Καρυωτάκη και ερμηνεία του Γιώργου Νταλάρα.

Το τραγούδι Κι αν έσβησε ο ίσκιος… αποτελεί το δεύτερο single - προάγγελο του ολοκληρωμένου άλμπουμ του Νίκου Γρηγοριάδη, που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες ψηφιακά από τη Formiggart. Έχει προηγηθεί το τραγούδι Ο Βασιλιάς της λύπης με ερμηνευτές τους Γιώργο Νταλάρα και Μίλτο Πασχαλίδη.

Το ποίημα αυτό είχε αρχικά τίτλο Τραγούδι και αφιέρωση στην αδερφή του ποιητή. Περιέχει τα δυο συστατικά της ποίησης του Καρυωτάκη, τους δύο αντίθετους πόλους στην ψυχή: το Σκοτάδι και το Φως. Από τη μια υπάρχει το ανεκπλήρωτο, το ανέφικτο, η λύπη κι από την άλλη η λαχτάρα για τη ζωή, τον απέραντο ουρανό και τη θάλασσα. Η μελοποίησή του Νίκου Γρηγοριάδη αναδεικνύει περισσότερο το φως και τη λαχτάρα για τη ζωή.

Έπαιξαν οι μουσικοί Δημήτρης Αντωνιάδης (τύμπανα), Γιάννης Γρηγορίου (μπάσο), Νίκος Γρηγοριάδης (ακουστικές και ηλεκτρικές κιθάρες, keyboards), Άκης Μουχλιανίτης (additional keyboards) και Κατερίνα Κυρμιζή (δεύτερη φωνή και φωνητικά). Η ηχογράφηση, η μίξη και το mastering έγιναν από τον Ηλία Λάκκα (studio Odeon) ενώ η ενορχήστρωση και ο προγραμματισμός από τον Νίκο Γρηγοριάδη. Το video clip έχουν επιμεληθεί οι Νίκος Γρηγοριάδης και Κατερίνα Κυρμιζή. Την παραγωγή υπογράφουν από κοινού οι Νίκος Γρηγοριάδης, Κατερίνα Κυρμιζή και Ηλίας Λάκκας.
Κυκλοφορεί σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες από τη Formiggart.


Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Διαβάστε επίσης:

Και επίσημα στο δρόμο για τα Όσκαρ η ελληνική ταινία Digger


Red Notice: Κόκκινος συναγερμός στο επίσημο τρέιλερ της νέας ταινίας του Netflix

Άλεκ Μπόλντουιν: Τρεις φορές που ηθοποιοί έχασαν τη ζωή τους στα γυρίσματα με τραγικό τρόπο

Ρoή Ειδήσεων