ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η υγεία στο επίκεντρο του SNF Nostos 2022

SNF Nostos 2022

Το SNF Nostos του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος επιστρέφει στις 23 και 24 Ιουνίου του 2022.

Το SNF Nostos του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), θα επιστρέψει στις 23 και 24 Ιουνίου του 2022 με κεντρικό θέμα την υγεία.

Το SNF Nostos, η μεγάλη και ανοιχτή εκδήλωση για όλους του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), που πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι, έχει στο επίκεντρό της την ανθρώπινη επαφή, τον διάλογο, τη σκέψη, την ψυχαγωγία.

Η διοργάνωση του επόμενου SNF Nostos, -καλώς εχόντων των πραγμάτων με την πανδημία- θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2022, με το SNF Nostos Run, το SNF Nostos Conference και τους Διαλόγους του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Κάθε βράδυ θα κλείνει με μια μεγάλη συναυλία, και ένα εντυπωσιακό show με drones, όπως αυτό που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο 2021 SNF Nostos μαγεύοντας τους επισκέπτες.

Το καλοκαίρι του 2022 στο επίκεντρο θα είναι η πιο σημαντική αξία της ζωής μας όπως επαναπροσδιορίστηκε από την πανδημία: η Υγεία. Σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, σωματική και ψυχική.

Η Πρωτοβουλία για την Υγεία του ΙΣΝ* θα αποτελέσει το κεντρικό θέμα του SNF Nostos Conference 2022, θέτοντας τη βάση για μια ευρύτερη συζήτηση γύρω από την έννοια της Υγείας. Θα ενημερωθούμε για τις προσπάθειες του Ιδρύματος, θα έρθουν στο προσκήνιο ζητήματα αιχμής, θα παρουσιαστούν βέλτιστες πρακτικές και θα γίνει διάλογος διαφορετικών επιστημονικών πεδίων με στόχο την διερεύνηση για την επίτευξη ενός καλύτερου συστήματος υγείας για όλους.

Πληροφορίες

SNF Nostos του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)
23 & 24 Ιουνίου 2022
Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)

SNF Nostos Run: 23 ΙουνίουSNF Nostos Conference: 23 & 24 Ιουνίου
Διάλογοι του ΙΣΝ: 24 Ιουνίου
Μείνετε συντονισμένοι για το αναλυτικό πρόγραμμα.

*Λίγα λόγια για την Πρωτοβουλία για την Υγεία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

Η Πρωτοβουλία για την Υγεία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) είναι ένα πολυσχιδές και φιλόδοξο σύνολο έργων που αναπτύχθηκε και υλοποιείται με αποκλειστική χρηματοδότηση του ΙΣΝ, ύψους άνω των 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αξιοποιώντας τη δύναμη της σύμπραξης μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, και σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, στοχεύει στην ενίσχυση της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα, την ενδυνάμωση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και την αναβάθμιση της ποιότητας και πρόσβασης στην υγεία.

Η Πρωτοβουλία για την Υγεία επικεντρώνει τη δράση της σε τέσσερις πυλώνες: τις υποδομές, τον εξοπλισμό, την εκπαίδευση και την ψυχική υγεία. Περιλαμβάνει σημαντικά νέα κατασκευαστικά έργα στην περιφέρεια της χώρας: το νέο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής ΙΣΝ, το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΙΣΝ και το νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ, καθώς και έργα υποδομών σε καίρια νοσοκομεία της Αθήνας όπως το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός» και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν». Παράλληλα, εξοπλίζει νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, όπως μηχανήματα PET/CT, έχοντας επιπρόσθετα δωρίσει 2 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) για να ενισχύσει τις αεροδιακομιδές ασθενών. Ταυτόχρονα, η Πρωτοβουλία στηρίζει πενταετή εκπαιδευτικά προγράμματα για ιατρούς, νοσηλευτές, διασώστες και φοιτητές σχετικά με το τραύμα, τις ενδο-νοσοκομειακές λοιμώξεις, τη νοσηλευτική και την εντατική θεραπεία.

Το 2021, το ΙΣΝ διεύρυνε τις δράσεις της Πρωτοβουλίας και, σε συνεργασία με το Child Mind Institute και το Υπουργείο Υγείας, πρόσθεσε ένα νέο πρόγραμμα με στόχο την ενίσχυση του τομέα ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων στην Ελλάδα. Όπως κάθε δράση του ΙΣΝ, έτσι και η Πρωτοβουλία για την Υγεία έχει επίκεντρο τον άνθρωπο, φιλοδοξώντας να κάνει την περίθαλψη προσβάσιμη σε όλους και ειδικά σε εκείνους που έχουν περισσότερη ανάγκη.