ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αυτές είναι οι νέες ταινίες που κυκλοφορούν σήμερα στα σινεμά

Πάντα στο κόκκινο (Turning Red)
Πάντα στο Κόκκινο (Turning Red), η νέα ταινία των Disney και Pixar από σήμερα στους κινηματογράφους
Feelgood

Οι ταινίες που κυκλοφορούν στα σινεμά την Πέμπτη 10 Μαρτίου.

Πέντε νέες ταινίες για κάθε γούστο, κάνουν πρεμιέρα σήμερα στα ελληνικά σινεμά. Όσοι αγαπούν τη μαγειρική, θα απολαύσουν το Boiling Point, ενώ σίγουρα αξίζει μια ματιά στο ντοκιμαντέρ River, όπως και δράμα, Ballad of a White Cow. Οι μικροί θεατές δεν πρέπει να χάσουν το νέο animated φιλμ των Disney και Pixar, Turning Red, με το αξιολάτρευτο κόκκινο πάντα να κλέβει την παράσταση.

Σημείο Βρασμού (Boiling Point)

Ούτε η κουζίνα του Γκόρντον Ράμσεϊ δεν φτάνει την ένταση αυτού του συγκλονιστικού μονοπλάνου, έχει γράψει το Variety για την ταινία.

Μέσα στην ανελέητη πίεση μιας εστιατορικής κουζίνας, ένας σεφ διαπληκτίζεται με την ομάδα του την πιο πολυσύχναστη μέρα της χρονιάς. Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται σε αυτό το συναρπαστικό θρίλερ που περιγράφει την ένταση στην κουζίνα καλύτερα από κάθε reality μαγειρικής. Με τον Στίβεν Γκράχαμ (Venom, Line of Duty).

Μετά τον Γιανγκ (After Yang)

Ο ιδιαίτερος δημιουργός από τη Νότιο Κορέα, που έχει κλέψει τις καρδιές του κοινού και των κριτικών με το σκηνοθετικό του ντεμπούτο Columbus, επιστρέφει με τη δεύτερη ταινία του, μία συγκινητική και λυρική εξερεύνηση της φύσης της ψυχής και της μνήμης. Ο Κογκονάντα σκηνοθετεί τον Κόλιν Φάρελ βασισμένος σε ένα φουτουριστικό διήγημα όπου τα ανθρωπόμορφα ρομπότ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της οικογένειας.

Η εύθραυστη ερμηνεία του Κόλιν Φάρελ συνοδεύεται από τους εξαιρετικούς Τζόντι Τέρνερ-Σμιθ, Τζάστιν Μιν, Μαλέα Εμμα Τζαντραγουιτζάζα, Σαρίτα Τσάντχερι, Κλίφτον Κόλινς Τζούνιορ, Ρίτσι Κόστερ και Χάλεϊ Λου Ρίτσαρντσον. Η ταινία έκανε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ των Καννών στα πλαίσια του τμήματος Ένα Κάποιο Βλέμμα, ενώ προβλήθηκε και στο Φεστιβάλ Σάντανς.

Όταν ο Γιανγκ, το αγαπημένο και πολύτιμο ανδροειδές που συντροφεύει την κόρη του Τζέικ (Κόλιν Φάρελ) παθαίνει σοβαρή βλάβη, ο ανήσυχος πατέρας αναζητεί τρόπο να τον επισκευάσει. Στην πορεία, ο Τζέικ ανακαλύπτει ότι η ζωή τον προσπερνά και αναζητά να συνδεθεί ουσιαστικά με τη σύζυγο του (Τζόντι Τέρνερ-Σμιθ) και την κόρη του.

Η μπαλάντα της λευκής αγελάδας (Ballad of a White Cow)

Η ζωή της Μίνας ανατρέπεται όταν μαθαίνει ότι ο σύζυγός της, ο Μπαμπάκ, αποδείχτηκε αθώος για το έγκλημα για το οποίο εκτελέστηκε. Οι αρχές απολογούνται για το λάθος τους και προσφέρουν αποζημίωση, αλλά τότε η Μίνα ξεκινά μια βουβή μάχη κόντρα σ’ ένα κυνικό σύστημα για το καλό της ίδιας και της κόρης της.

Όταν ξεμένει από χρήματα, ένας άγνωστος με το όνομα Ρεζά χτυπάει την πόρτα της, λέγοντας ότι έχει έρθει για να ξεπληρώσει το χρέος του στον Μπαμπάκ. Η Μίνα στην αρχή είναι επιφυλακτική, αλλά αφήνει όλο και περισσότερο τον Ρεζά στη ζωή της, αγνοώντας το μυστικό που τους συνδέει.

Μια συντριπτικά επίκαιρη ταινία για τη δύναμη του ατόμου ενάντια στις αποχρώσεις της εξουσίας, μια επιδέξια, συναισθηματική μελέτη για τους άρρηκτους ανθρώπινους δεσμούς που διασχίζουν το χρόνο και το χώρο.

River

Μετά το Mountain, που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 2018, έρχεται το δεύτερο ντοκιμαντέρ από την Τζένιφερ Πίντομ με την Αυστραλιανή Ορχήστρα Δωματίου, το River, που εξετάζει τη θαυμαστή σχέση ανάμεσα στους ανθρώπους και τα ποτάμια. Μια κινηματογραφική εμπειρία και μουσική Οδύσσεια με την υποβλητική αφήγηση του Γουίλεμ Νταφόε και μουσική από τους Radiohead.

Τα ποτάμια είναι οι αρτηρίες του πλανήτη. Όπου κυλούν μπορούν να εκδηλωθούν, να επιβιώσουν, ακόμα και να ευδοκιμήσουν μορφές ζωής, μεταξύ αυτών και η ανθρώπινη ζωή. Η επιθυμία των ποταμών καθόρισε την αρχική μας μοίρα. Ήταν οι δίοδοι μεταφοράς που επέτρεψαν και καλλιέργησαν την ανθρώπινη εξάπλωση και τα σύνορα μεταξύ περιοχών και χωρών. Όπως τα ποτάμια διαμόρφωσαν το τοπίο, διαμόρφωσαν και την ανθρώπινη ύπαρξη.

Το RIVER πηγαίνει το κοινό του ένα ταξίδι στο χώρο και τον χρόνο, το οποίο εκτείνεται σε τρεις ηπείρους και αποτυπώνεται με σύγχρονη φωτογραφία, καθώς και δορυφορικά πλάνα. Η ταινία δείχνει ποτάμια σε κλίμακες και από απόψεις που δεν έχουν παρουσιαστεί ξανά.

Οι 39 χώρες που απεικονίζονται στην ταινία είναι: Αυστραλία, Μπαγκλαντές, Βολιβία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Μποτσουάνα, Βραζιλία, Καμπότζη, Καναδάς, Κίνα, Δομινικανή Δημοκρατία, Αίγυπτος, Αιθιοπία, Γερμανία, Ισλανδία, Ινδία, Ινδονησία, Ιράκ, Ιταλία, Ιαπωνία, Κένυα, Λάος, Μαδαγασκάρη, Μεξικό, Μογγολία, Μιανμάρ, Νεπάλ, Νέα Ζηλανδία, Νιγηρία, Νορβηγία, Πακιστάν, Παναμάς, Ρωσία, Νότια Κορέα, Ισπανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, Ουζμπεκιστάν και Ζάμπια.

Πάντα στο κόκκινο (Turning Red)

Η νεαρή ηθοποιός Rosalie Chiang δανείζει τη φωνή της στην Mei Lee, μια 13χρονη έφηβη που εντελώς ξαφνικά μεταμορφώνεται σε γιγάντιο κόκκινο πάντα κάθε φορά που ενθουσιάζεται (πράγμα που συμβαίνει πάντα!). Η Sandra Oh (The Chair, Killing Eve) δίνει τη φωνή της στην υπερπροστατευτική, αν όχι κάπως αυταρχική μητέρα της Mei Lee, την Ming, που μπλέκει συνεχώς στα πόδια της κόρης της—ό,τι χειρότερο, δηλαδή, μπορεί να συμβεί σε μια έφηβη.

Η νέα ταινία των Disney και Pixar Πάντα στο Κόκκινο είναι σε σκηνοθεσία της Domee Shi, που κέρδισε Όσκαρ το 2018 για την μικρού μήκους ταινία της, «Bao».


Διαβάστε επίσης:

«Ταξίδι στα Αστέρια»: Την Τετάρτη 16 Μαρτίου στους κινηματογράφους

Star Wars: Το τρέιλερ του «Obi-Wan Kenobi» είναι επιτέλους εδώ και είναι επικό!