Επτά χριστουγεννιάτικα πάρκα στην Ελλάδα για μαγικές γιορτές
Το «Christmas Factory» στην Τεχνόπολη.
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επτά χριστουγεννιάτικα πάρκα στην Ελλάδα για μαγικές γιορτές

Η Ελλάδα έχει αρχίσει να φοράει τα γιορτινά της, με τα χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα να έχουν στηθεί και το δέντρο να έχει ανάψει δημιουργώντας ένα υπέροχο εορταστικό κλίμα - 6+1 χριστουγεννιάτικα πάρκα, που μικρά και μεγάλα παιδιά θα συναντήσουν από κοντά τον Άη Βασίλη, τα ξωτικά, θα παίξουν και θα απολαύσουν την πιο όμορφη περίοδο του χρόνου.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ημέρα των Χριστουγέννων και όσο πλησιάζουν οι γιορτές τόσο περισσότερο αναζητούμε σημεία που θα μας βάλουν σε γιορτινό πνεύμα. Μουσικές παραστάσεις, θεατρικά δρώμενα, εργοστάσια που φτιάχνουν χριστουγεννιάτικα γλυκά, ταχυδρομεία για ευχές, παγοδρόμια και καρουζέλ είναι κάποιες από τις δραστηριότητες που θα συναντήσει κανείς αν επισκεφθεί κάποιο χριστουγεννιάτικο πάρκο.

Από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα τα Χριστουγεννιάτικα πάρκα έχουν ήδη ανοίξει τις πύλες τους και προσδοκούν να μεταφέρουν μικρούς και μεγάλους σε ένα παραμυθένιο σκηνικό. Παρακάτω παρουσιάζονται τα επτά χριστουγεννιάτικα πάρκα σε όλη την Ελλάδα που προσελκύουν όλο και περισσότερους επισκέπτες, τονώνοντας τις τοπικές τους οικονομίες.

Τρίκαλα: «Ο Μύλος των Ξωτικών»

Φυσικά από τη λίστα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, «ο Μύλος των Ξωτικών», που «κατοικεί» στα Τρίκαλα και έχει ήδη ξεκινήσει από τις 25 Νοεμβρίου να διασκεδάζει τον κόσμο. Παιχνίδια, παγοδρόμιο, λούνα παρκ, ταχυδρομείο των ξωτικών και βεβαίως το εντυπωσιακό σπίτι του Άη Βασίλη, είναι μερικές από τις δραστηριότητες που περιλαμβάνει το πάρκο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Δεκεμβρίου του 2011 τα παλιά φουγάρα στον Μύλο Ματσόπουλου πήραν μπροστά και από τότε δουλεύουν ασταμάτητα, με μοναδικό σκοπό να προσφέρουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Ο Μύλος Ματσόπουλου αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα νεότερα πολιτιστικά μνημεία της πόλης των Τρικάλων. Μέχρι τη διακοπή της λειτουργίας του, τη δεκαετία του 1980, διατήρησε σχεδόν απαράλλαχτη τη δομή της λειτουργίας του, αποτελώντας σήμερα μια ακτινογραφία της παραγωγικής διαδικασίας των αλευρόμυλων από τα τέλη του 19ου αιώνα.

Ώρες λειτουργίας, καθημερινά, 10.00- 22.00, έως τις 8 Ιανουαρίου 2023

Δράμα: «Η Ονειρούπολη»

Στην κεντρική πλατεία της Δράμας, η «Ονειρούπολη», έχει αρχίσει ήδη να υποδέχεται μικρούς και μεγάλους στο παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο σκηνικό που δημιούργησαν για 19η χρονιά οι διοργανωτές. Στην «Ονειρούπολη» θα βρει κανείς σπιτάκια με δεκαπέντε δωρεάν διαδραστικές δράσεις. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα 14 συναυλίες που θα φιλοξενηθούν στην κεντρική σκηνή, περισσότερες από 45 πολιτιστικές εκδηλώσεις, πέντε θεατρικές παραστάσεις και πολλές ακόμα κοινωνικές, αθλητικές και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.

Το ενδιαφέρον του κόσμου για τη φετινή διοργάνωση είναι μεγάλο και δημιουργεί σε όλους τους Δραμινούς μια ιδιαίτερα γλυκιά προσμονή για τις εορταστικές μέρες που έρχονται.

Ώρες λειτουργίας, από 04/12 μέχρι 23/12: 10:00 μέχρι 14:00 και 17:00 μέχρι 22:00 και από 24/10 μέχρι και 08/01/23 από 10:00 μέχρι 22:00, έως τις 8 Ιανουαρίου 2023

Παιανία: Το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της Αθήνας

Το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της Αθήνας, το «Santa Claus Kingdom», έχει ανοίξει τις πύλες του στην Παιανία και συνδυάζει τη χριστουγεννιάτικη, παραμυθένια ατμόσφαιρα με αμέτρητα παιχνίδια, δημιουργικά και μουσικά εργαστήρια, παιδικές παραστάσεις αλλά και Χριστουγεννιάτικη αγορά.

Το Πάρκο δικαιώνει έμπρακτα το όνομά του «Santa Claus Kingdom» συνδυάζοντας τη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με «το παγωμένο βασίλειο» των παιχνιδιών, των παραμυθιών και των θρύλων.

Ώρες λειτουργίας, Παρασκευή 10, Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 10:00 – 22:00, από Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου έως την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023, Καθημερινά 10:00 – 22:00, έως τις 6 Ιανουαρίου 2023

Τεχνόπολη: «The Christmas Factory»

Το «The Christmas Factory», το αγαπημένο εργοστάσιο των Χριστουγέννων έχει βάλει μπρος τις χριστουγεννιάτικες μηχανές του και υποδέχεται μικρούς και μεγάλους για μια αξέχαστη εμπειρία.

Στο «The Christmas Factory», θα ξεχωρίσει κανείς νέα εργαστήρια από ένα φαντασμαγορικό λαβύρινθο μέχρι δημιουργικές δράσεις ζαχαροπλαστικής, παγοδρόμιο, την μπάντα των ξωτικών, νόστιμες λιχουδιές, ζεστό κρασί, φαγητά και ποτά. Επιπλέον, περιλαμβάνει μουσικοθεατρικές παραστάσεις αλλά και χριστουγεννιάτικα δώρα.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 16:00 - 20:00, έως 6 Ιανουαρίου 2023

Θέατρα Βράχων: Το πρώτο Greek Santa’s Village

Το πρώτο Ελληνικό Χωριό του Άη Βασίλη είναι γεγονός και βρίσκεται στον Βύρωνα! Παιχνίδια και δραστηριότητες στα 60 περίπτερα του πάρκου. Οι επιλογές για τη διασκέδαση των επισκεπτών του «Greek Santa’s Village» μοιάζουν απεριόριστες και η διασκέδαση είναι δεδομένη.

Φυσικά, νηστικό αρκούδι δεν χορεύει για αυτό και το «Greek Santa’s Village» έχει φροντίσει να ικανοποιήσει όλες τις γευστικες επιλογές! Σάντουιτς, burger, ζυμαρικά, pizza, hot dog, σοκολάτες, λιχουδιές, ζεστό κρασί, θα είναι κάποιες από αυτές.

Και επειδή τα Χριστούγεννα η προσφορά σε αγαπημένα μας πρόσωπα μπαίνει στο επίκεντρο, η πλούσια αγορά διαθέτει όλα τα εμπνευσμένα δώρα που μπορείτε να φανταστείτε με οικίσκους λαϊκής τέχνης, καλλιτεχνικές δημιουργίες, έτοιμες να μπουν σε συσκευασία δώρου, μικροί παραγωγοί κ.ά.

Ώρες λειτουργίας 08/12/2022 - 08/01/2023 10:00-22:00, 31/12 10:00-01:00, έως 8 Ιανουαρίου.

Φλοίσβος: Το πάρκο του Άη Βασίλη ζωντανεύει ξανά

Στο Φάληρο έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο χωριό και μεταξύ άλλων υπάρχει τραμπολίνο, τρενάκι, καρουζέλ, συγκρουόμενα και πολλές ακόμη εκπλήξεις. Το πάρκο θυμίζει Χριστούγεννα στην Αυστραλία αφού ο Άη Βασίλης ζει κοντά στη θάλασσα και συγκεκριμένα στο Πάρκο Φλοίσβου, το οποίο έχει μεταμορφωθεί στο πιο μαγικό, χριστουγεννιάτικο μέρος, τόσο για τους μικρούς μας φίλους, όσο και για τους μεγάλους.

Ώρες λειτουργίας: 10:00 – 21:00, έως και τις 7 Ιανουαρίου.

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Λαμπερά Χριστούγεννα με παγοδρόμιο και εκδηλώσεις

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει μεταμορφωθεί στον πιο μαγευτικό χριστουγεννιάτικο προορισμό της πόλης. Τα αμέτρητα γιορτινά φώτα έχουν ανάψει, χαρίζοντας τη λάμψη τους στα πλατάνια του Καναλιού και τα στολισμένα έλατα της Αγοράς.

Πέρα από την γιορτινή ατμόσφαιρα αυτό που ξεχωρίζει είναι τα Σιντριβάνια που χορεύουν στο Κανάλι γεμάτα χρώμα και φαντασία, ενώ ο Άγιος Βασίλης περιμένει να καλωσορίσει κάθε παιδί ξεχωριστά χαρίζοντας πολύχρωμα μπαλόνια. Σημειώνεται ότι στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα λάβουν χώρα ιδιαίτερες γιορτινές εκδηλώσεις.

Σχετικές ειδήσεις

Greek Santa’s Village: Έρχεται από τις 7 Δεκεμβρίου στα θέατρα Βράχων

Τρία παραμυθένια χριστουγεννιάτικα χωριά της Ελλάδας

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος φοράει τα γιορτινά του

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ