ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σινεμά: Νέες ταινίες με άρωμα Όσκαρ

Κέιτ Μπλάνσετ στο Tár
H συγκλονιστική Κέιτ Μπλάνσετ στο Tár
Tulip

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου.

Το φαβορί των Όσκαρ, η Κέιτ Μπλάνσετ έρχεται στους ελληνικούς κινηματογράφους με το Tár. Την ίδια στιγμή, οΤσάνινγκ Τέιτουμ επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη για έναν τελευταίο χορό, έχοντας στο πλευρό του τη Σάλμα Χάγιεκ.

Οι σινεφίλ, μην χάσετε τον Θίασο του Αγγελόπουλου. Οι ερωτευμένοι, μπορείτε να γιορτάσετε τον Άγιο Βαλεντίνο στις σκοτεινές αίθουσες (ξανά)βλέποντας τον Τιτανικό.

Tár

Από τον σεναριογράφο, παραγωγό και σκηνοθέτη Τοντ Φιλντ, έρχεται το Tár, με την βραβευμένη με Όσκαρ, Κέιτ Μπλάνσετ σε μια από τις κορυφαίες ερμηνείες της καριέρας της.

H Μπλάνσετ υποδύεται τη Λύδια Ταρ, μιας πρωτοποριακής μαέστρου που διευθύνει μια μεγάλη γερμανική ορχήστρα.

Η Ταρ βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας της, καθώς προετοιμάζει τόσο την παρουσίαση ενός βιβλίου όσο και την πολυαναμενόμενη ζωντανή εκτέλεση της Πέμπτης Συμφωνίας του Μάλερ. Η ζωή της θα αρχίσει να παίρνει μια απρόσμενα δραματική τροπή.

Πρόκειται για μια σπουδή πάνω στη μεταβαλλόμενη φύση της εξουσίας, στον αντίκτυπό της στην κοινωνία και στην ανθεκτικότητα της απέναντι στον σύγχρονο κόσμο.

Magic Mike: Ο Τελευταίος του Χορός (Μagic Mike's Last Dance)

Ο “Magic” Μάικ Λέιν (Τέιτουμ) ανεβαίνει ξανά στη σκηνή μετά από μια μακρά παύση, ακολουθώντας μια επιχειρηματική συμφωνία που κατέρρευσε και τον αφήνει χρεωκοπημένο να κάνει τον μπάρμαν στη Φλόριντα. Ελπίζοντας σε μια τελευταία καλή ευκαιρία, ο Μάικ ταξιδεύει στο Λονδίνο με μια πλούσια κοσμική (Χάγιεκ) που τον δελεάζει με μια προσφορά που δεν μπορεί να αρνηθεί… και τη δική της ατζέντα. Έχοντας ρισκάρει τα πάντα, μόλις ο Μάικ ανακαλύψει τι έχει πραγματικά στο μυαλό της, θα μπορέσει να καταφέρει αυτός –και η ομάδα των καυτών νέων χορευτών που πρέπει να φέρει σε φόρμα – να τα καταφέρει;

Πρωταγωνιστούν: Τσάνινγκ Τέιτουμ, Σάλμα Χάγιεκ, Αγιούμπ Καν Ντιν, Βίκι Πέπερντιν.

Τόρι και Λοκίτα (Tori et Lokita)

Η νέα ταινία των αδερφών Νταρντέν. Στο Βέλγιο σήμερα δύο ασυνόδευτα ανήλικα, ένα νεαρό αγόρι και μια έφηβη που ταξίδεψαν ολομόναχα από την Αφρική μέχρι το Βέλγιο, βάζουν την ανεκτίμητη φιλία τους πάνω από τις δύσκολες συνθήκες της εξορίας τους.

Ειδικό βραβείο 75ης επετείου φεστιβάλ Καννών 2022. Υποψήφια για χρυσό φοίνικα φεστιβάλ Καννών 2022.

Peter Von Kant

Ο Francois Ozon ανατρέχει στο έργο του Rainer Werner Fassbinder Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ με, ίσως τον κορυφαίο ΄Γαλλο ηθοποιό Denis Menochet, την isabel Adjani και την Hanna Schygulla στους βασικούς ρόλους.

Blue Moon

Το ψυχολογικό ταξίδι ενός κοριτσιού προς την απανθρωποίησή της.

Καθώς παλεύει να αποκτήσει ανώτερη εκπαίδευση και να δραπετεύσει από τη βία της δυσλειτουργικής της οικογένειας, η Ιρίνα μεταμορφώνεται από θύμα σε θύτη. Μια συγκεχυμένη σεξουαλική εμπειρία με έναν καλλιτέχνη της δίνει τη δύναμη να καταπολεμήσει τις βίαιες τάσεις των ανδρών της οικογένειάς της.

Διαβάστε επίσης

Όουεν Γουίλσον: Θα είναι σαν τον Μπομπ Ρος αλλά δεν θα είναι ο Μπομπ Ρος

Κλέλια Ρένεση: Η ηθοποιός από τη «Μουρμούρα» παρουσιάζει το νέο της τραγούδι

Το παράπονο της Σάλμα Χάγιεκ: Δεν την ήθελαν σε κωμωδίες επειδή ήταν σέξι