ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ: Παραλίγο να πεθάνει σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς

Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ
Ο δρόμος του Σβαρτσενέγκερ προς την ανάρρωση καταγράφεται σε βίντεο
YouTube

Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ αποκαλύπτει πως επιπλοκές που προήλθαν από ανθρώπινο λάθος κατά τη διάρκεια της εγχείρησης παραλίγο να του κοστίσουν τη ζωή...

Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του κατά την τρίτη επέμβαση ανοιχτής καρδιάς που χρειάστηκε να κάνει. Ο διάσημος ηθοποιός αποκαλύπτει πως ορισμένες επιπλοκές κατά τη διαδικασία, παραλίγο να του στοιχίσουν τη ζωή.

Ο 76χρονος σταρ και πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια, ο οποίος γεννήθηκε με συγγενές καρδιακό ελάττωμα (συγγενής καρδιοπάθεια), αποκάλυψε σε πρόσφατο βίντεο στο YouTube ότι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης βαλβίδας ακριβώς πριν γυρίσει το Terminator: Dark Fate του 2019. Όταν ξύπνησε, οι γιατροί τον ενημέρωσαν ότι είχε συμβεί μια απροσδόκητη εσωτερική αιμορραγία η οποία ώθησε την ιατρική ομάδα να «με ανοίξει πολύ γρήγορα για να σώσει τη ζωή μου».

«Πραγματικά φρίκαρα», παραδέχεται ο Σβαρτσενέγκερ. «Ξύπνησα και ξαφνικά οι γιατροί ήταν μπροστά μου και έλεγαν: "Λυπούμαστε πολύ, αλλά δεν μοιάζει με αυτό που σχεδιάζαμε". [Είπαν], "Κάναμε ένα λάθος και τρυπήσαμε το τοίχωμα της καρδιάς", και έπρεπε να με ανοίξουν πολύ γρήγορα». Πρόσθεσε πως «Η ουσία είναι ότι δεν μπορείς να γυρίσεις το χρόνο πίσω. Ήμουν στη μέση μιας καταστροφής. Έτσι, τώρα πώς μπορώ να ξεφύγω από αυτήν; Πρέπει να αλλάξεις ταχύτητα. Μάζεψε τον εαυτό σου, άλλαξε ταχύτητα και πες, "Εντάξει αυτό που πρέπει να κάνω τώρα είναι να φύγω από αυτό το νοσοκομείο"».

Ο δρόμος του Σβαρτσενέγκερ προς την ανάρρωση καταγράφεται στο βίντεο, συμπεριλαμβανομένων των αποσπασμάτων όπου περιγράφονται τα μικρά βήματα γύρω από το νοσοκομείο που θα οδηγούσαν σε μεγαλύτερα βήματα. «Έμοιαζα με ηλίθιο που τριγυρίζει στους διαδρόμους, αλλά η ουσία ήταν ότι το έκανα γιατί οι γιατροί είπαν ότι "πρέπει να γυμνάσεις τους πνεύμονές σου γιατί αν πάθεις πνευμονία μπορεί να πεθάνεις"», είπε.

Εξήγησε ότι ενθάρρυνε τον εαυτό του να επανέλθει σε φόρμα για να κινηματογραφήσει το Dark Fate. «Έπρεπε να είμαι σε φόρμα, έπρεπε να κυκλοφορώ, να τρέχω, να σηκώνω πράγματα, να κάνω τις σκηνές μάχης», είπε ο Σβαρτσενέγκερ, προσθέτοντας ότι η «θετική του στάση» και το σύστημα υποστήριξης τον βοήθησαν να πετύχει τον στόχο του. «Όταν άρχισα να γυρίζω το Terminator 6, είχα επανέλθει πλήρως».

Μιλώντας στο The Hollywood Reporter νωρίτερα φέτος, ο Σβαρτσενέγκερ είπε ότι σκοπεύει να ζήσει για πάντα. «Εξακολουθώ να γυμνάζομαι κάθε μέρα, κάνω το ποδήλατό μου κάθε μέρα και κάνω ταινίες», είπε. «Η σοουμπίζνες είναι ένα άλλο κομμάτι της ζωής μου. Προσθέτω στη ζωή μου, δεν αφαιρώ ποτέ... Αγαπώ ό,τι κάνω. Δεν υπάρχει συνταξιοδότηση. Είμαι ακόμα σε αυτήν την πλευρά του γρασιδιού, άρα είμαι χαρούμενος. Το σχέδιό μου είναι να ζήσω για πάντα — και μέχρι στιγμής, όλα καλά!».

Διαβάστε επίσης

Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ για τον καλό «Εξολοθρευτή» και την κόντρα με τον Σταλόνε

Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ μοιράζεται τις σκέψεις του για τη μετά θάνατον ζωή

Σβαρτσενέγκερ για Μπρους Γουίλις: «Οι σταρ της δράσης δεν αποσύρονται ποτέ»

Σβαρτσενέγκερ: Η τραυματική εμπειρία της κόρης του όταν τον είδε στον «Εξολοθρευτή»