ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέο τρέιλερ για το «Napoleon»: Ο Χοακίν Φίνιξ παίρνει το στέμμα υπό τους ήχους των Black Sabbath

Ο Χοακίν Φίνιξ στο ρόλο του Ναπολέοντα
Ο Χοακίν Φίνιξ στο ρόλο του Ναπολέοντα
YouTube

Εντυπωσιακές μάχες, ένας θρυλικός σκηνοθέτης και ένας πρωταγωνιστής που στρέφει (ξανά) το βλέμμα προς τα Όσκαρ - Νέο τρέιλερ για το «Napoleon» του Ρίντλεϊ Σκοτ με πρωταγωνιστή τον Χοακίν Φίνιξ

To νέο ιστορικό έπος δράσης του Ρίντλεϊ Σκοτ, περιγράφει θεαματικά την άνοδο και την πτώση του εμβληματικού Γάλλου αυτοκράτορα Ναπολέοντα Βοναπάρτη, τον οποίο υποδύεται ο βραβευμένος με Όσκαρ, Χοακίν Φίνιξ.

Στο νέο τρέιλερ που δόθηκε στη δημοσιότητα παίρνουμε μια γεύση από επικές μάχες, και τον Φίνιξ ως Ναπολέοντα να λέει πως ακολουθεί «τα βήματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Καίσαρα» και όλα αυτά υπό τους ήχους του τραγουδιού «War Pigs» των Black Sabbath.

Εκτός από το ανελέητο ταξίδι του Βοναπάρτη στην εξουσία, την αδυσώπητη φιλοδοξία, το εκπληκτικό στρατηγικό μυαλό του και τις στρατιωτικές και πολιτικές του τακτικές, η ταινία καταγράφει επίσης την εθιστική και ασταθή σχέση του με τη μοναδική του αληθινή αγάπη, τη Ζοζεφίνα.

Στο ρόλο της αγαπημένης του, η Βανέσα Κίρμπι. Το καστ συμπληρώνουν μεταξύ άλλων οι Ταχάρ Ραχίμ, Μάθιου Νίνταμ, Λουντιβίν Σανιέ, Μπεν Μάιλς και Φιλ Κόρνγουελ.

Θυμίζουμε πως ο Ρίντλεϊ Σκοτ σε παλαιότερη συνέντευξή του αποκάλυψε ότι το σενάριο της ταινίας ξαναγράφτηκε από την αρχή για χάρη του Χοακίν Φίνιξ.

«Ο Χοακίν είναι κάθε άλλο παρά συμβατικός. Όχι εσκεμμένα, αλλά από διαίσθηση. Αυτό τον κάνει να τσεκάρει τα πάντα. Αν κάτι τον ενοχλεί, θα σου το πει» είπε ο βρετανός σκηνοθέτης και πρόσθεσε ότι «έκανε τον [Ναπολέοντα] ξεχωριστό ρωτώντας συνέχεια».

«Με τον Χοακίν, μπορούμε να ξαναγράψουμε την ταινία από την αρχή γιατί νιώθει άβολα. Και αυτό συνέβη με το "Ναπολέων"», συνέχισε ο σκηνοθέτης. «Διαλύσαμε την ταινία για να τον βοηθήσουμε να επικεντρωθεί στο ποιος ήταν ο Βοναπάρτης. Έπρεπε να το σεβαστώ αυτό, γιατί αυτά που λέγονταν ήταν απίστευτα εποικοδομητικά. Τα έκανε όλα μεγαλύτερα και καλύτερα». Το σενάριο φέρει την υπογραφή του Ντέιβιντ Σκάρπα.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στα σινεμά στις 22 Νοεμβρίου και στη συνέχεια στο Apple TV+.

Διαβάστε επίσης

«Napoleon»: Ο Χοακίν Φίνιξ χαστούκισε την Βανέσα Κίρμπι στα γυρίσματα - Ήθελε να τη σοκάρει

Napoleon: Το μπλοκάρισμα του Χοακίν Φίνιξ, το φρικάρισμα του Ρίντλεϊ Σκοτ και ο Joker

«Napoleon»: Ο Χοακίν Φίνιξ το ζει στο πρώτο τρέιλερ της ταινίας