ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι φωτογραφίες του «Joker 2» αποκαλύπτουν νέα ματιά στη Lady Gaga και τον Χοακίν Φίνιξ

Lady Gaga και Χοακίν Φίνιξ στο σίκουελ του Joker
Lady Gaga και Χοακίν Φίνιξ στο σίκουελ του Joker
Tοντ Φίλιπς/Instagram

Ο Τοντ Φίλιπς, σκηνοθέτης του Joker, μας έκανε ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δωράκι, αποκαλύπτοντας νέες φωτογραφίες από το πολυαναμενόμενο σίκουελ.

O σκηνοθέτης του Joker 2, Τοντ Φίλιπς, έκανε το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο στους φαν, δημοσιεύοντας στον λογαριασμό του στο Ιnstagram δύο νέες φωτογραφίες της πολυαναμενόμενης ταινίας.

Όπως είναι γνωστό, στο σίκουελ του Joker με τίτλο, «Joker: Folie à Deux» ο Χοακίν Φίνιξ επιστρέφει στο ρόλο που του χάρισε Όσκαρ Α΄Ανδρικού Ρόλου έχοντας στο πλευρό του τη Lady Gaga στο ρόλο της ΧάρλεΙ Κουίν.

Έτσι στην πρώτη εικόνα που μοιράστηκε ο σκηνοθέτης στο Instagram βλέπουμε τον Joker κλεισμένο στο Άσυλο της Arkham, ενώ στη δεύτερη βλέπουμε τη Lady Gaga να στέκεται δίπλα στον Joker και να τον κοιτάζει.

«Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές και μια όμορφη νέα χρονιά. Οκτώβριος 2024», γράφει ο Φίλιπς στη λεζάντα της ανάρτησής του, όπου εκτός από τις γιορτινές ευχές, μας θυμίζει την ημερομηνία πρεμιέρας του σίκουελ.

Σύμφωνα με τον διευθυντή φωτογραφίας της ταινίας, Λόρενς Σερ, το δεύτερο κεφάλαιο πρόκειται να εκπλήξει τους θεατές, αφού όπως λέει είναι μια από τις πιο παρανοϊκές ταινίες στις οποίες έχει δουλέψει ποτέ.

Μιλώντας πρόσφατα στο περιοδικό Definition o Σερ ανέφερε συγκεκριμένα πως είναι «μια αρκετά ριψοκίνδυνη ταινία η οποία θα εκπλήξει το κοινό. Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που θα τη δουν όλοι». Επίσης, αποκάλυψε πως η ταινία βρίσκεται στα τελικά στάδια του post-production.

Τα γυρίσματα έγιναν σε διάφορα σημεία της Νέας Υόρκης. Όπως έχει γίνει γνωστό, η συνέχεια του Joker θα είναι μιούζικαλ (!) και θα διαδραματίζεται σε μεγάλο βαθμό στο Άσυλο της Arkham, της εικονικής ψυχιατρικής κλινικής της Gotham City. Ο Joker σκοτώνει τον ψυχοθεραπευτή του, αλλά δεν δραπετεύει κατευθείαν από το Άσυλο, όπως πολλοί υπέθεταν σύμφωνα με το τέλος της πρώτης ταινίας.

Για την ιστορία, το γαλλικό Folie à Deux του τίτλου παραπέμπει σε ορολογία που περιγράφει μία ψυχική διαταραχή η οποία επηρεάζει δύο ή περισσότερα άτομα.

Το καστ της ταινίας συμπληρώνουν οι: Μπρένταν Γκλίσον, Κάθριν Κίνερ, Τζέικομπ Λόφλαντ, Χάρι Λότι και η Ζαζί Μπιτζ η οποία επέστρεψε στο καστ.

Το «Joker: Folie à Deux» αναμένεται στους κινηματογράφους στις 4 Οκτωβρίου 2024.

Σημειώνεται πως την ίδια μέρα το 2019 είχε κυκλοφορήσει η πρώτη ταινία η οποία σφράγισε την επιτυχία της με εισπράξεις 1,074 δισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office. Επίσης, κέρδισε 11 υποψηφιότητες για Όσκαρ και ήταν η έβδομη πιο εμπορική ταινία της χρονιάς και 32η όλων των εποχών. Χάρισε στον Χοακίν Φοίνιξ το πρώτο του Όσκαρ, υποδυόμενος τον 'Αρθουρ Φλεκ έναν αποτυχημένο κωμικό ο οποίος βυθίζεται στην παραφροσύνη και την βία. Επίσης, η ταινία είχε αποσπάσει τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας και Α' Ανδρικού Ρόλου σε κάθε σημαντική κινηματογραφική διοργάνωση και φεστιβάλ.

Διαβάστε επίσης

Το «Joker: Folie à Deux» είναι μια «ριψοκίνδυνη ταινία» που θα μας εκπλήξει

Νέα ματιά στο Joker 2: H φωτογραφία με τον Χοακίν Φίνιξ να στέκεται στη βροχή

Η Lady Gaga ήθελε να την αποκαλούν «Lee» στα γυρίσματα του «Joker 2»

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του «Joker 2»