ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Joker 2: Αμοιβές που ζαλίζουν για Χοακίν Φίνιξ και Lady Gaga - Πόσο κόστισε η δεύτερη ταινία

Lady Gaga - Χοακίν Φίνιξ
Lady Gaga και Χοακίν Φίνιξ έγιναν πλουσιότεροι κατά αρκετά εκατομμύρια δολάρια
Toντ Φίλιπς/ Instagram

Το «Joker: Folie à Deux» θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 4 Οκτωβρίου 2024.

Συγκεκριμένες λεπτομέρειες του σεναρίου για τη δεύτερη ταινία «Joker» δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, αν και έχει περιγραφεί ως ένα δράμα με στοιχεία μιούζικαλ που διαδραματίζεται μέσα και γύρω από το Άσυλο της Arkham, της εικονικής ψυχιατρικής κλινικής της Gotham City.

Στο σίκουελ επιστρέφει ο βραβευμένος με Όσκαρ, Χοακίν Φίνιξ στο ρόλο του Joker έχοντας στο πλευρό του αυτή τη φορά τη Lady Gaga στο ρόλο της Χάρλεϊ Κουίν.

H πρώτη ταινία «Joker» του 2019 εισέπραξε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια παγκοσμίως για να γίνει η πιο επιτυχημένη εμπορικά κυκλοφορία με βαθμολογία R στην ιστορία του box office. Η ταινία κέρδισε επίσης 11 υποψηφιότητες για Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης ταινίας, χαρίζοντας -δικαίως- στον Φοίνιξ το βραβείο καλύτερου ηθοποιού.

Η νέα επερχόμενη ταινία σηματοδοτεί τη μοναδική ταινία κόμικ της DC που θα κυκλοφορήσει το 2024 και οι προσδοκίες στο box office είναι υψηλές χάρη στην επιτυχία της πρώτης ταινίας και την πρόσθετη δύναμη που ακούει στο όνομα Lady Gaga.

Ίσως για αυτό, όπως αναφέρει το Variety, το κόστος παραγωγής του Joker: Folie à Deux έχει εκτοξευτεί για την Warner Bros. με budget που αγγίζει τα 200 εκατομμύρια δολάρια! Δηλαδή παραπάνω από τριπλάσιο κόστος από την πρώτη ταινία Joker, η οποία είχε budget 60 εκατομμύρια δολάρια.

Για την ιστορία αναφέρεται ότι ο Χοακίν Φίνιξ για να επαναλάβει το ρόλο του Joker έλαβε 20 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η Lady Gaga για να υποδυθεί τη Χάρλεϊ Κουίν έλαβε 12 εκατομμύρια δολάρια.

Το καστ της ταινίας συμπληρώνουν οι: Μπρένταν Γκλίσον, Κάθριν Κίνερ, Τζέικομπ Λόφλαντ, Χάρι Λότι και η Ζαζί Μπιτζ η οποία επέστρεψε στο καστ.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Τοντ Φίλιπς, το πρώτο τρέιλερ της συνέχειας του Joker, αναμένεται περίπου στα μέσα Απριλίου, ενώ η ταινία θα βγει στους κινηματογράφους στις 4 Οκτωβρίου 2024.

Διαβάστε επίσης

Joker και Χάρλεϊ Κουίν γιόρτασαν τον Άγιο Βαλεντίνο με νέες εικόνες από την ταινία

Οι 20 άχαστες ταινίες του 2024: Από τον Joker και τον Μονομάχο ως την Κάλλας της Τζολί

Οι φωτογραφίες του «Joker 2» αποκαλύπτουν νέα ματιά στη Lady Gaga και τον Χοακίν Φίνιξ