ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Joker και Χάρλεϊ Κουίν γιόρτασαν τον Άγιο Βαλεντίνο με νέες εικόνες από την ταινία

joker - Χοακιν Φίνιξ και Lady Gaga
Tοντ Φίλιπς

Ο σκηνοθέτης του «Joker: Folie à Deux» μοιράστηκε νέες φωτογραφίες με τον Χοακίν Φίνιξ και την Lady Gaga

O σκηνοθέτης του «Joker» Τοντ Φίλιπς, διάλεξε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για να αποκαλύψει τρεις νέες φωτογραφίας από το πολυαναμενόμενο σίκουελ της ταινίας με πρωταγωνιστές τον Χοακίν Φίνιξ και την Lady Gaga. Στο πνεύμα της ημέρας, οι νέες εικόνες μας δείχουν το δίδυμο του εγκλήματος -Joker και Χάρλει Κουίν- ενώ στη λεζάντα του ο Φίλιπς γράφει πως «ελπίζει ότι η μέρα σας είναι γεμάτη αγάπη» υπενθυμίζοντας την ημερομηνία της πρεμιέρας του «Joker: Folie à Deux» στις 4 Οκτωβρίου 2024.

Mάλιστα, όπως αποκάλυψε σε φαν, το πρώτο τρέιλερ της συνέχειας του Joker, αναμένεται περίπου στα μέσα Απριλίου.

Σύμφωνα με τον διευθυντή φωτογραφίας της ταινίας, Λόρενς Σερ, το δεύτερο κεφάλαιο θα είναι μια έκπληξη γιατους θεατές, αφού όπως λέει είναι μια από τις πιο παρανοϊκές ταινίες στις οποίες έχει δουλέψει ποτέ.

Μιλώντας στο περιοδικό Definition, ανέφερε συγκεκριμένα πως είναι «μια αρκετά ριψοκίνδυνη ταινία η οποία θα εκπλήξει το κοινό. Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που θα τη δουν όλοι».

Τα γυρίσματα του σίκουελ έγιναν σε διάφορα σημεία της Νέας Υόρκης. Όπως έχει γίνει γνωστό, η συνέχεια του Joker θα είναι μιούζικαλ (!) και θα διαδραματίζεται σε μεγάλο βαθμό στο Άσυλο της Arkham, της εικονικής ψυχιατρικής κλινικής της Gotham City. Ο Joker σκοτώνει τον ψυχοθεραπευτή του, αλλά δεν δραπετεύει κατευθείαν από το Άσυλο, όπως πολλοί υπέθεταν σύμφωνα με το τέλος της πρώτης ταινίας.

Για την ιστορία, το γαλλικό Folie à Deux του τίτλου παραπέμπει σε ορολογία που περιγράφει μία ψυχική διαταραχή η οποία επηρεάζει δύο ή περισσότερα άτομα.

Το καστ της ταινίας συμπληρώνουν οι: Μπρένταν Γκλίσον, Κάθριν Κίνερ, Τζέικομπ Λόφλαντ, Χάρι Λότι και η Ζαζί Μπιτζ η οποία επέστρεψε στο καστ.

Σημειώνεται πως την ίδια μέρα το 2019 είχε κυκλοφορήσει η πρώτη ταινία η οποία σφράγισε την επιτυχία της με εισπράξεις 1,074 δισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office. Επίσης, κέρδισε 11 υποψηφιότητες για Όσκαρ και ήταν η έβδομη πιο εμπορική ταινία της χρονιάς και 32η όλων των εποχών. Χάρισε στον Χοακίν Φοίνιξ το πρώτο του Όσκαρ, υποδυόμενος τον 'Αρθουρ Φλεκ έναν αποτυχημένο κωμικό ο οποίος βυθίζεται στην παραφροσύνη και την βία. Επίσης, η ταινία είχε αποσπάσει τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας και Α' Ανδρικού Ρόλου σε κάθε σημαντική κινηματογραφική διοργάνωση και φεστιβάλ.

Διαβάστε επίσης

Οι 20 άχαστες ταινίες του 2024: Από τον Joker και τον Μονομάχο ως την Κάλλας της Τζολί

Οι φωτογραφίες του «Joker 2» αποκαλύπτουν νέα ματιά στη Lady Gaga και τον Χοακίν Φίνιξ

Νέα ματιά στο Joker 2: H φωτογραφία με τον Χοακίν Φίνιξ να στέκεται στη βροχή