ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Athens Photo World: Η σκληρή καθημερινότητα του πλανήτη που δεν μπορείς πια να αγνοήσεις (pics)

Athens Photo World: Η σκληρή καθημερινότητα του πλανήτη που δεν μπορείς πια να αγνοήσεις (pics)
Τιμώμενο πρόσωπο ο Γιάννης Μπεχράκης
©Yannis Behrakis/Reuters

Τα κάγκελα του Εθνικού Κήπου, η πλατεία Συντάγματος και η οδός Ερμού, οι προσόψεις κτηρίων του κέντρου της Αθήνας και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), θα φιλοξενήσουν περισσότερες από 500 φωτογραφίες, έμπειρων και αναγνωρισμένων φωτογράφων που έχουν τη βάση τους στην Ελλάδα και απαθανατίζουν τον κόσμο του 21ου αιώνα.

Το πρώτο Athens Photo World φέρνει τις εικόνες τους στην καρδιά της πόλης, από τις 7 μέχρι και τις 16 Ιουνίου 2019.

Μέσα από τη ματιά τους, μεταφέρει τους θεατές από τον δρόμο «εδώ πιο κάτω» μέχρι τις άκρες και τις κορυφές του πλανήτη, όπου η ζωή εξελίσσεται παράλληλα αλλά και τόσο διαφορετικά.

Ψηφιακές προβολές και μεγάλες τυπωμένες φωτογραφίες θα εκτεθούν σε επιλεγμένα σημεία του αστικού ιστού του κέντρου, κομβικά στην κυκλοφορία του κοινού όλες τις ώρες της ημέρας.

Φωτογραφίες που έχουν υπάρξει σημεία ειδησεογραφικής αναφοράς και φωτογράφοι που με τη δουλειά τους έχουν εμπνεύσει νέες γενιές δημιουργών κάνουν την Αθήνα κέντρο του ζωντανού και μαχόμενου φωτορεπορτάζ, ενώ για τα επόμενα τρία χρόνια θα είναι πρώτος σταθμός της σημαντικότερης έκθεσης φωτορεπορτάζ στον κόσμο.

Στο Athens Photo World συμμετέχουν περισσότεροι από 100 φωτογράφοι και τιμώμενο πρόσωπο είναι ο Γιάννης Μπεχράκης.

Οι εργασίες του Athens Photo World είχαν ήδη ξεκινήσει με την πολύτιμη συνεργασία του.

Εστιάζοντας στο πολυετές, πλούσιο και πολυβραβευμένο έργο του, η δουλειά του Γιάννη Μπεχράκη θα παρουσιάζεται στο ΚΠΙΣΝ με παράλληλες εκδηλώσεις, συζητήσεις με επιλεγμένους καλεσμένους και άμεση αλληλεπίδραση με το κοινό.

Παράλληλα, στο ΚΠΙΣΝ θα παρουσιαστεί η έκθεση του World Press Photo για το 2019: σκηνές της καθημερινότητας –και όχι μόνο– από τα εγκαταλελειμμένα κτήρια της Αθήνας μέχρι τις ουρές των μεταναστών στα σύνορα ανάμεσα στο Μεξικό και τις Η.Π.Α., και τη ζωή στο ορεινό Παμίρ του Τατζικιστάν, φωτογραφίες δημοσιευμένες σε μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα και βραβευμένες στους σημαντικότερους διαγωνισμούς παγκοσμίως.

Στο κέντρο της πόλης θα εκτεθεί μια σειρά επιλεγμένων φωτογραφιών του πρακτορείου Associated Press και θα παρουσιαστούν οι φωτογραφίες σημαντικών και καταξιωμένων Ελλήνων φωτογράφων όπως οι Πέτρος Γιαννακούρης, η Λουίζα Γκουλιαμάκη, ο Άλκης Κωνσταντινίδης, ο Δημήτρης Μιχαλάκης, Νίκος Πηλός μεταξύ πολλών άλλων.

- Πλατεία Συντάγματος «Notes» Έκθεση φωτογραφίας του Δημήτρη Μιχαλάκη.

- Περίφραξη - Κάγκελα Εθνικού Κήπου Λ. Βασιλίσσης Σοφίας και Λ. Βασιλίσσης Αμαλίας «Daily Life»: Η παγκόσμια καθημερινότητα αποτυπωμένη από τους φωτογράφους του Associated Press.

- Οδός Ερμού στο ύψος του αρχαιολογικού χώρου Κεραμεικού. Kατά μήκος του πεζόδρομου της οδού Ερμού θα εκτεθούν οι δουλειές φωτογράφων με κύρια θεματολογία Ελληνικά σημεία - ορόσημα.

- Βραδινές ψηφιακές προβολές με τη δουλειά του Γιάννη Μπεχράκη και δύο διαφορετικών φωτογράφων κάθε βράδυ, στο Κτήριο (ΣΕΑ) Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Το Athens Photo World είναι μια πρωτοβουλία, βασισμένη σε μια ιδέα του Θανάση Σταυράκη, Διευθυντή Φωτογραφικού τμήματος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Associated Press.

Το πρώτο Athens Photo World πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Athens Culture Net που λειτουργεί με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τον Εθνικό Κήπο, το Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, την Εφορεία Αρχαιοτήτων και την Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Αττικής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις