Θέλεις να μάθεις; Απλά, ρώτα τη MAIC!

Θέλεις να μάθεις; Απλά, ρώτα τη MAIC!

Newsroom Newsroom

Ένας από τους στόχους των διαφόρων ψηφιακών συσκευών που έχουμε στο σπίτι μας είναι να μας διευκολύνουν στην καθημερινότητά μας.

Το πρόβλημα είναι ότι όταν θέλουμε να τις χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να το κάνουμε μέσω ενός πληκτρολογίου ή ενός μενού πλοήγησης, κάτι το οποίο δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Η λύση υπάρχει και δεν είναι άλλη από τη χρήση μίας ψηφιακής βοηθού. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του τα τελευταία χρόνια. Όμως, με πόσες από τις ψηφιακές αυτές βοηθούς μπορούμε να συνεννοηθούμε στα ελληνικά;

Η απάντηση στην παραπάνω ερώτηση είναι η νέα MAIC, η προσωπική ψηφιακή βοηθός που έχει δημιουργήσει η MLS, μία από τις πλέον καινοτόμες ελληνικές εταιρείες, η οποία έχει δημιουργήσει δύο συσκευές στις οποίες μπορείς να απευθύνεις όλα τα ερωτήματά σου καθώς και να τους ζητήσεις να διαχειριστούν άλλες ψηφιακές συσκευές που έχεις μέσα στο σπίτι σου.

Οι δύο συσκευές είναι η έκδοση της MAIC με οθόνη 7 ιντσών και η πιο μικρή έκδοση (MAIC mini) με οθόνη 4 ιντσών. Η διαφορά μεταξύ των δύο, πρακτικά, δεν είναι άλλη από το μέγεθος της οθόνης -ενώ και οι δύο χρησιμοποιούν το WiFi του σπιτιού, προκειμένου να συνδεθούν στο Διαδίκτυο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τις συνδέσεις στο Διαδίκτυο και… είναι έτοιμες για λειτουργία.

Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι βέβαια η ίδια η MAIC, η οποία έχει ανθρώπινη μορφή, μιλάει και καταλαβαίνει ελληνικά, ενώ ο διάλογος μαζί της θα έλεγε κάποιος ότι είναι εμπλουτισμένος. Η MAIC χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη, προκειμένου να καταλαβαίνει τι είναι αυτό που πραγματικά αναζητά ο χρήστης και να απαντά καταλλήλως. Και το γεγονός πως είναι πάντα χαρούμενη είναι αρκετό για να σου φτιάξει τη διάθεση.

Το θέμα είναι, φυσικά, τι μπορείς να κάνεις με τη MAIC™. Η MAIC ™ μπορεί να βάλει μουσική, να αναπαράγει βίντεο, κινούμενα σχέδια, να δείξει τις ειδήσεις. Παράλληλα, κρατάει υπενθυμίσεις, παίζει παιχνίδια, ενώ συνδέεται με δημοφιλείς εφαρμογές όπως το Spotify. Επίσης, μπορείς να ακούσεις ραδιοφωνικούς σταθμούς από ολόκληρο τον κόσμο, ενώ όσοι λατρεύουν το Netflix, μπορούν να δουν την αγαπημένη τους σειρά ή ταινία στην οθόνη της MAIC χρησιμοποιώντας απλά τη φωνή τους.

Επιπλέον, μπορείς να της ζητήσεις να βρει κάτι που ψάχνεις ή να σου εντοπίσει -και να σου διαβάσει- την καλύτερη συνταγή για φαγητό που επιθυμείς να φτιάξεις. Παράλληλα, μπορεί να σου πει ένα… ανέκδοτο ή να βρει και να διαβάσει ένα παραμύθι ή ένα νανούρισμα προκειμένου να μπορέσεις να κοιμήσεις το παιδί σου. Η πρόβλεψη για το ζώδιο σου είναι, επίσης, μία φωνητική εντολή από απόσταση που μπορείς να κάνεις με τη MAIC, όπως και το να ακούσεις προτάσεις για δώρα. Και όλα αυτά μιλώντας απλώς στα ελληνικά!

Μπορείς ακόμη να τη ρωτήσεις την πρόβλεψη για τον καιρό, να σου βρει ένα καλό εστιατόριο ή το πλησιέστερο βενζινάδικο καθώς και να σε ενημερώσει για το πρόγραμμα της τηλεόρασης. Πρακτικά, έχεις πρόσβαση σε έναν παγκόσμιο «χρυσό οδηγό» χρησιμοποιώντας μόνο τη φωνή σου.

Ένας άλλος τομέας στον οποίο η MAIC μπορεί να κάνει πιο εύκολη την καθημερινότητά σου, είναι το «έξυπνο» σπίτι. Και αυτό διότι έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί πολλές «έξυπνες» συσκευές που βρίσκονται στο σπίτι σου, όπως για παράδειγμα τις «έξυπνες» λάμπες, τις οποίες μπορεί να ανάψει, να σβήσει αλλά και να ρυθμίσει τη φωτεινότητα και το χρώμα τους. Μπορεί ακόμη να διαχειριστεί και τις «έξυπνες» πρίζες του σπιτιού και κατ’ επέκταση τις οικιακές συσκευές οι οποίες είναι συνδεμένες σε αυτές.

Σίγουρα αξίζει, επίσης, να αναφέρουμε πως έχει τη δυνατότητα πραγματοποίησης βιντεοκλήσεων φωνητικά, μέσα από ένα φιλικό περιβάλλον το οποίο μπορούν να διαχειριστούν εύκολα ακόμα και όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία!

Είναι εξαιρετικά πρακτικό να έχεις μία τέτοια συσκευή στο σαλόνι, την κουζίνα ή το δωμάτιο σου και να μπορείς να φέρνεις εις πέρας πολλές εργασίες, μόνο με τη φωνή σου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved