Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Πάσχα στη Φλωρεντία (video+photos)

Σοφία Βεργοπούλου

Στη Φλωρεντία έτσι κι αλλιώς πρέπει να πάτε. Αλλά αν επιλέξετε να πάτε κατά τη διάρκεια του καθολικού Πάσχα θα έχετε την ευκαιρία για ένα μοναδικό θέαμα.

Την Κυριακή του Πάσχα στην Piazza del Duomo γίνεται το Scoppio del Caro, μετάφραση το Κάψιμο του Κάρου. Δεν είναι οποιοδήποτε κάρο, είναι μια κατασκευή ύψους 9 μέτρων η οποία φτιάχτηκε πριν από 500 χρόνια, πραγματική αντίκα δηλαδή και συμβολικά στήνεται στην πλατεία του καθεδρικού.

Φυσικά και δεν την καίνε, αλλά εκατοντάδες βεγγαλικά εκρήγνυνται δημιουργώντας ένα θέαμα που δε θα δείτε πουθενά αλλού.

Το κάρο εννοείται πως έρχεται από την Porta συνοδευόμενο από πομπή 150 στρατιωτών ντυμένων με μεσαιωνικές στολές και μουσικούς. Η πυροδότηση γίνεται από καρδινάλι μέσω ενός μηχανικού περιστεριού της colombina η οποία φλέγεται με το Φως του Πάσχα.

Καθόλη τη διάρκεια του θεάματος οι καμπάνες του Giotto ηχούν γιορταστικά και το σόου πυροτεχνημάτων δε διαρκεί ποτέ λιγότερο από 20 λεπτά. Σύμφωνα με την παράδοση η καύση του κάρου εξασφαλίζει μια καλή σοδειά για τη χρονιά που έρχεται. Το έθιμο πάντως έχει να κάνει με τις πρώτες χριστιανικές σταυροφορίες και τη γενναιότητα ενός φιορεντίνου στρατηγού.

Η Φλωρεντία σας περιμένει και περισσότερες πληροφορίες για την πόλη μπορείτε να δείτε εδώ.