TRAVEL

Οι ηλιόλουστοι προορισμοί που θα «κερδίσουν» τους ταξιδιώτες το 2021

Οι ηλιόλουστοι προορισμοί που θα «κερδίσουν» τους ταξιδιώτες το 2021

Μπορεί να μην πλησιάζει ακόμη η στιγμή που θα μπούμε στο αεροπλάνο για να ταξιδέψουμε σε έναν μακρινό προορισμό, νιώθοντας απολύτως ασφαλείς, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχουμε κάθε λόγο να σκεφτόμαστε ή ακόμη και να οργανώνουμε τα ταξίδια του 2021.

Σύμφωνα με τη γνωστή online, ταξιδιωτική εταιρεία Expedia, οι λάτρεις των ταξιδιών στρέφονται ήδη στο διαδίκτυο προκειμένου να βρουν τους προορισμούς στους οποίους θα απολαύσουν μερικές ημέρες ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης, μετά την πανδημία.

Ποιοι είναι, λοιπόν, αυτοί οι προορισμοί και γιατί προσελκύουν το ενδιαφέρον των σύγχρονων ταξιδιωτών; Σύμφωνα με τη λίστα της Expedia για τις κορυφαίες ταξιδιωτικές τάσεις του 2021, οι περισσότεροι ταξιδιώτες φαίνεται πως επιθυμούν να επισκεφτούν προορισμούς οι οποίοι είναι εύκολα προσβάσιμοι αεροπορικώς (κάτι που ενδεχομένως σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να γίνουν πολλές αλλαγές πτήσεων και αεροπλάνων), ενδείκνυνται για απομόνωση και μεταξύ άλλων, είναι ηλιόλουστοι και γεμάτοι από αμμουδερές παραλίες. Με λίγα λόγια, δηλαδή, το εξωτικό στοιχείο, θα έχει την «τιμητική» του, σε ό,τι αφορά στα ταξίδια το νέο έτος.

Ποιοι είναι, λοιπόν, οι προορισμοί που, όπως όλα δείχνουν, θα προσελκύσουν πολλούς ταξιδιώτες από ολόκληρο τον κόσμο το 2021; Πρόκειται για τις Μαλδίβες, το Μπαλί, την Αρούμπα, τη Γαλλική Πολυνησία, την πόλη Μοντέγκο Μπέι στη Τζαμάικα, το Λος Κάμπος, το Μαϊάμι, τα νησιά Οάχου και Μάουι στη Χαβάη, την Πούντα Κάνα στη Δομινικανή Δημοκρατία, το Ορλάντο στη Φλόριντα των ΗΠΑ, το Λας Βέγκας και μεταξύ άλλων, το Κανκούν στο Μεξικό.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται, πάντως, οι Μαλδίβες, γεγονός το οποίο ενδεχομένως δεν μας εκπλήσσει, μιας και πρόκειται για έναν από τους πιο ξεχωριστούς, εξωτικούς και ηλιόλουστους προορισμούς στον κόσμο. Η Δημοκρατία των Μαλδιβώ αποτελείται από ατόλες στον Ινδικό ωκεανό και συνιστά το μικρότερο σε πληθυσμό ασιατικό κράτος. Πρωτεύουσα και μοναδική πόλη των Μαλδιβών είναι το Μαλέ, που βρίσκεται περίπου στη μέση του νησιωτικού συμπλέγματος των 1.200 νησιών. Λευκή άμμος, τυρκουάζ νερά και τροπικά τοπία παντού. Η νησιωτική αυτή χώρα θα «κερδίσει», λοιπόν, τους ταξιδιώτες και το 2021.

Εκτός από τις Μαλδίβες, βέβαια, ψηλά στη λίστα με τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς για το 2021 βρίσκεται και η Γαλλική Πολυνησία, ένα νησιωτικό σύμπλεγμα το οποίο βρίσκεται στον Νότιο Ειρηνικό, αποτελείται 118 νησιά και ατόλες και πρωτεύουσα του οποίου είναι η Παπεέτε της Ταϊτής, ένας επίγειος «παράδεισος» που ξεχωρίζει για τους τροπικούς του κοκοφοίνικες και τις μαγευτικές του παραλίες.

Εκτός από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς, πάντως, η Expedia δίνει και μερικές συμβουλές σε ό,τι αφορά στην οργάνωση των ταξιδιών, συμβουλές τις οποίες αξίζει να έχουμε κατά νου, ειδικότερα στην περίπτωση που σκεφτόμαστε να οργανώσουμε ένα μακρινό, εξωτικό ταξίδι το 2021. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα νέα στοιχεία που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η ταξιδιωτική εταιρεία, η καλύτερη ημέρα για να κάνουμε μία αεροπορική κράτηση είναι η Κυριακή και η καλύτερη ημέρα για να ξεκινήσουμε ένα ταξίδι μας, η Παρασκευή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.