Ανοιξιάτικοι προορισμοί της Ελλάδας που θα σε μαγέψουν
TRAVEL

Ανοιξιάτικοι προορισμοί της Ελλάδας που θα σε μαγέψουν

Η αλήθεια είναι πως η Ελλάδα έχει καλά «κρυμμένες» ομορφιές, τις οποίες μπορείς να ανακαλύψεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Όποια εποχή και εάν επιλέξεις να την εξερευνήσεις, σίγουρα θα βρεις εκείνο το μαγικό μέρος το οποίο -θέλοντας και μη- θα γίνει το αγαπημένο σου.

Μία από τις πιο αγαπημένες εποχές του χρόνου στην Ελλάδα, είναι αναμφίβολα η άνοιξη. Το θερμό κλίμα, η ανθισμένη φύση, τα πυκνόφυτα μονοπάτια και οι ανεπανάληπτες ευωδιές, που ξεκινούν να κάνουν την εμφάνισή τους από τα τέλη του Μαρτίου μέχρι το πέρας του Μάη, σε καλούν να ζήσεις την ξεχωριστή εμπειρία ενός ταξιδιού και να θαυμάσεις τα μοναδικά τοπία που θυμίζουν καρτ ποστάλ.

Τα εξωτικά Λουτρά Πόζαρ

Ένας από τους πιο εξωτικούς προορισμούς της χώρας μας, είναι τα Λουτρά Πόζαρ (Λουτρακίου), τα οποία βρίσκονται στην Επαρχία Αλμωπίας, 13χμ. βορειοδυτικά της Αριδαίας, στο νομό Πέλλας. Απλώνονται στους πρόποδες του όρους Καϊμακτσαλάν, λίγα χλμ από τα ελληνοσκοπιανά σύνορα και αποτελούν ιδανικό προορισμό για την άνοιξη, μιας και ο αριθμός των επισκεπτών τότε είναι πιο περιορισμένος.

Η περιοχή είναι χτισμένη στις όχθες του θερμοπόταμου που διασχίζει την περιοχή. Τα ιαματικά, θερμά νερά, με σταθερή θερμοκρασία 37 βαθμούς κελσίου, αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από τα βουνό, όπου δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο βουνού και δάσους. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο πολλοί επισκέπτες καταφθάνουν στα Λουτρά από κάθε γωνιά της Ελλάδας, είτε για να δεχθούν τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών νερών (θεραπευτικών – χαλαρωτικών), είτε για να αποδράσουν στα πανέμορφα βουνά με τις σπηλιές.

Οι ιαματικές πηγές Λουτρών Λουτρακίου ή Λουτρών Πόζαρ, αναβλύζουν σε υψόμετρο 360 - 390 μέτρων. Είναι σημαντικό να θυμάσαι, πως οι θεραπευτικές ιδιότητες του νερού συνιστώνται για παθήσεις του κυκλοφοριακού και του αναπνευστικού συστήματος, ρευματοπάθειες, γυναικολογικές και δερματικές παθήσεις. Επίσης, ενδείκνυται η ποσιθεραπεία για παθήσεις ήπατος, νεφρών, χολής, πεπτικού και ουροποιητικού συστήματος.

Το μαγικό τοπίο των Μετεώρων

Αυτή την άνοιξη, ήρθε η στιγμή να ανακαλύψεις «ιδίοις όμμασι», τον λόγο για τον οποίο εκατομμύρια τουρίστες από όλο το κόσμο, επιλέγουν τα Μετέωρα για να επισκεφθούν τα μοναστήρια, να περιπλανηθούν στο Καστράκι, αλλά και να εξερευνήσουν τα μονοπάτια που κινούνται ανάμεσα από τους παράξενους βράχους.

Οι θεόρατοι αυτοί βράχοι, τα μοναστήρια που «αιωρούνται» και τα όμορφα μονοπάτια, σε συνδυασμό με τα μεταξένια χρώματα της άνοιξης, συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο, το οποίο δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Άλλωστε, τα Μετέωρα είναι το μέρος εκείνο όπου η γη συναντά τον ουρανό, με έναν τόσο αρμονικό τρόπο, χαρίζοντας στον επισκέπτη την ψυχική ηρεμία και την πνευματική γαλήνη, που ο καθένας μας αποζητά.

Ο λόγος για τον οποίο αυτή η εποχή του χρόνου, θεωρείται ιδανική, οφείλεται στην «έκρηξη» των χρωμάτων και των δενδρόφυτων μυρωδιών των Μετεώρων, η οποία συγκεντρώνει φυσιολάτρεις και θαυμαστές του εναλλακτικού τουρισμού.

Η φυσική ομορφιά της Στεμνίτσας

Η Πελοπόννησος, θεωρείται τόσο από τους Έλληνες όσο και από τους ξένους τουρίστες, «No 1» επιλογή και για την περίοδο της άνοιξης, μιας και μπορεί να συνδυάσει ισάξια βουνό και θάλασσα, κάτι αρκετά σημαντικό αυτή την εποχή του χρόνου, που ο καιρός μας προτρέπει για εξερευνήσεις και όχι μόνο για… άραγμα στις παραλίες.

Ανάμεσα στους top προορισμούς της Πελοποννήσου, βρίσκεται η Στεμνίτσα, η οποία κατά τη διάρκεια της αρχαιότητας ήταν γνωστή ως Ὑψοῦς, μιας και είναι ορεινό χωριό του δήμου Γορτυνίας της Αρκαδίας.

Όποια εποχή και να επισκεφθείς τον διατηρητέο οικισμό της Στεμνίτσας, το πέτρινο «κόσμημα» της ορεινής Αρκαδίας, ένα είναι το σίγουρο… θα γοητευτείς! Η Στεμνίτσα «πνίγεται» στο πράσινο και τον αχό της αρκαδικής φύσης, ενώ διατηρεί με πείσμα στη ζωή τον φολκλορικό της χαρακτήρα. Τα «περήφανα» πετρόκτιστα αρχοντικά και η αγάπη των ντόπιων για τον τόπο τους προβάλλουν σε κάθε σημείο του χωριού. Δημητσάνα, Ελληνικό, Βυτίνα, Λούσιος, είναι μερικοί μόνο από τους γειτονικούς προορισμούς της Στεμνίτσας που μπορείς εύκολα και γρήγορα να κάνεις όμορφες εξορμήσεις.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία για να βιώσεις την εμπειρία μίας ανοιξιάτικης εξόρμησης, αρκεί να βρεις την πιο ευχάριστη παρέα σου, να ετοιμάσεις ένα backpack με όσα χρειάζεσαι, να φορέσεις την πιο γιορτινή σου διάθεση και να ανακαλύψεις τους παραπάνω ανοιξιάτικους προορισμούς της Ελλάδας που θα σε μαγέψουν!

Δείτε κι αυτά από το Weekend Edition:

Παιδικές χαρές: Πόσο ασφαλείς είναι για τα παιδιά μας - Αυτοψία του Newsbomb.gr σε όλη την Αττική

Ο Street Artist Devoidness εξηγεί γιατί έκανε γκράφιτι την Τζωρτζίνα από την Πάτρα

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ