Η Μήλος Άνωθεν
Η Μήλος από ψηλά.
Πηγή: Newsbomb.gr
TRAVEL

Η Μήλος... άνωθεν

Ο Δημήτρης Μωραΐτης με τα drones του αποκαλύπτει την άγνωστη πλευρά του νησιού του. Την πανέμορφη Μήλο.

Ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς -ειδικά φέτος το καλοκαίρι- είναι η Μήλος. Ένα νησί του οποίου το κάλλος προσελκύει τουρίστες από όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Τα γραφικά ψαραχώρια της (όπως το Κλίμα ή τα Μανδράκια), το σεληνιακό τοπίο το Σαρακήνικο, τα θειωρυχεία κάνουν θραύση στο Instagram και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Δημήτρης Μωραΐτης έχει μεγαλώσει στο όμορφο κυκλαδονήσι και έχει ένα χόμπι. Και ποιο είναι αυτό; Να φωτογραφίζει με drone τις ομορφιές του τόπου του.

Ο ίδιος μιλάει στο Newsbomb.gr και μας αποκαλύπτει το άλλο πρόσωπο της Μήλου, τονίζει πως ο Πολιτισμός της είναι βαθύς και χάνεται στα βάθη των αιώνων. Η Αφροδίτη της Μήλου, το αρχαίο θέατρο της και οι κατακόμβες της «μαρτυρούν» τα λεγόμενα του.

Τα βίντεο που έχει τραβήξει από ψηλά και οι εικόνες κόβουν την ανάσα...

Ζεις σε ένα από τα πιο όμορφα κυκλαδίτικα νησιά, τη Μήλο. Τι σε ώθησε να αναδείξεις τις ομορφιές της... άνωθεν;

«Έχω την τύχη να ζω σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας σε ένα νησί που τα χρώματα και οι γεωλογικοί σχηματισμοί διαδέχονται ο ένας τον άλλον. Πάντα ήθελα να μοιράζομαι την ομορφιά του τόπου μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκινώντας με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ...για επίγειες λήψεις και τα τελευταία χρόνια drone για λήψεις από ψηλά».

Πόσες παραλίες υπάρχουν στο νησί, μπορεί κάποιος να τις γυρίσει όλες ή είναι απίθανο;

«Οι απόψεις για τις παραλίες του νησιού διίστανται άλλοι λένε 75 άλλοι 78 άλλοι 80 η αλήθεια είναι ότι όλες είναι υπέροχες. Εγώ βρίσκομαι στην Μήλο όλη μου την ζωή και δεν έχω καταφέρει να πάω ούτε στις μισές».

Θεωρείς ότι με τα drone μπορείς να αποτυπώσεις το μεγαλείο της ομορφιάς της Μήλου;

«Σίγουρα ένα drone σου δίνει τη δυνατότητα να δεις το τοπίο της Μήλου από άλλες γωνίες. Τα βίντεο και φωτογραφίες μπορεί να πάρει κάποιος είναι μοναδικά»

Σαρακίνικο, Κλίμα, Φυρυπλάκα, Μανδράκια, ποιο μέρος είναι το πιο δημοφιλές σύμφωνα με αυτά που σου λένε οι τουρίστες;

«Το Σαρακίνικο είναι το πιο πολυφωτογραφημένο μέρος της Μήλου των Κυκλάδων και της Ελλάδος γενικά οπότε θα το έβαζα στην πρώτη θέση».

Φέτος η Μήλος καταγράφει τουριστικό ενδιαφέρον και είναι από τους hot προορισμούς. Που οφείλεται αυτή η άνοδος;

«Η Μήλος έχει μία σταδιακή άνοδο τα τελευταία χρόνια. Ο λόγος που την προτιμούν τα τελευταία χρόνια οι επισκέπτες όλο και περισσότερο είναι ότι έχει ένα μοναδικό τοπίο το οποίο συνδυάζεται με καλό φαγητό και καλές υπηρεσίες σε λογικές τιμές χωρίς να υπάρχει συνωστισμός όπως τους άλλους δημοφιλείς προορισμούς».

Η Μήλος είναι μόνο παραλίες ή κρύβει πλούσιο πολιτισμό και ιστορία;

«Η Μήλος δεν είναι μόνο οι παραλίες όπως έχουμε συνηθίσει να λέμε έχει πλούσιο πολιτισμό που ξεκινάει από την έντονη μεταλλευτική δραστηριότητα του οψιδιανού την αρχαία πόλη της φυλακωπής το ρωμαϊκό θέατρο την Αφροδίτη της Μήλου βέβαια, εκτός από αυτό έχει θρησκευτικά μνημεία όπως κατακόμβες έχει πλούσια γαστρονομία και μοναδικά τοπικά προϊόντα όπως τα τυριά της και ο πελτές».

Δείτε και αυτά από το Weekend Edition:

Τρεις ευρωπαϊκές παραλίες που ξεχωρίζουν για το ασύγκριτο φυσικό κάλλος τους

Άγιος Πέτρος: Η παραλία που βρίσκεται μία «ανάσα» μακριά από την Αθήνα

Η Ελλάδα ανάμεσα στις πιο ασφαλείς χώρες για καλοκαιρινές διακοπές το 2022

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ