TRAVEL

Σουφλί: Κάτοικοι δημιούργησαν Χριστούγεννα «σαν παραμύθι»

Σουφλί: Κάτοικοι δημιούργησαν Χριστούγεννα «σαν παραμύθι»
Μια φορά κι έναν καιρό στο Σουφλί, την «πόλη του μεταξιού», παιδιά κάθε ηλικίας αποφάσισαν να δημιουργήσουν τα παραμυθένια Χριστούγεννα.
e-evros

Σουφλί: Περισσότεροι από 100 εθελοντές ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν ένα παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο σκηνικό.

Στο Σουφλί, την «πόλη του μεταξιού», παιδιά κάθε ηλικίας αποφάσισαν να δημιουργήσουν τα παραμυθένια Χριστούγεννα. Με οδηγό τα παιδικά όνειρα οι κάτοικοι ανέλαβαν τον ρόλο των ξωτικών-βοηθών φέρνοντας τη μαγεία των εορτών, που δεν είναι άλλη από τα μηνύματα χαράς, αγάπης, γενναιοδωρίας και πολλά χαμόγελα.

Περισσότεροι από 100 εθελοντές όλων των ηλικιών, οι οποίοι δημιουργούν θαύματα με φελιζόλ και ξύλο, που συνδέουν φωτάκια, εθελοντές που ανεβαίνουν στη σκηνή και άλλοι αφανείς ήρωες των παρασκηνίων, όλοι σπουδαίοι και σημαντικοί είναι εκείνοι, οι οποίοι εδώ και επτά χρόνια δίνουν ζωή στα παραμύθια και πραγματώνουν το όνειρο των Χριστουγέννων. Ηλικιωμένοι όπως ο κ. Πασχάλης, που ανάβει τη σόμπα και ως άλλος Τζεπέτο φροντίζει τα εργαλεία για τις κατασκευές και οι κυρίες του ΚΑΠΗ που ως νεραϊδονονές ράβουν τις στολές.

Όλοι αυτοί είναι το «ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ» σύμφωνα με την Μαρία Καψογεώργη γραμματέα του Συλλόγου Εθελοντών και Νεολαίας Σουφλίου «ΚΙΝΗΣΟΥ». Άνθρωποι διαφορετικοί, μικροί και μεγάλοι που όλους τους διακρίνει μία μεγάλη εθελοντική καρδιά, όπως λέει, είναι οι δημιουργοί ενός παραμυθιού «που ξεκίνησε από τη διάθεση να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο τα Χριστούγεννα για τα παιδιά μας». «Στα χρόνια που μεσολάβησαν το παραμύθι μεγάλωσε, γιγαντώθηκε, μοιράζοντας χαρά σε χιλιάδες παιδιά και ενήλικες που το επισκέπτονται κάθε χρόνο προβάλλοντας τις αξίες της προσφοράς και του εθελοντισμού», είπε.

Το χριστουγεννιάτικο σκηνικό στήνεται στο βιομηχανικό συγκρότημα Τζίβρε, που και φέτος θα φιλοξενήσει τους αγαπημένους ήρωες των παραμυθιών και θα υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους σ' ένα μαγικά διαδραστικό ταξίδι. Με παράλληλες δράσεις -καθημερινά από τις 23 έως τις 30 Δεκέμβρη και από τις 17.30 έως τις 21.00- σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς του Έβρου στους ειδικά διαμορφωμένους και θερμαινόμενους χώρους του Τζίβρε μπορεί ο καθένας να ζήσει τη μαγεία του παραμυθιού.

«Η Αλίκη αφήνει τη Χώρα των Θαυμάτων και έρχεται να λύσει μια μικρή, τοσοδούλα παρεξήγηση ανάμεσα στην Ντάμα Κούπα και την αδερφή της, τη Λευκή Βασίλισσα, Μιράνα. Αρκεί, όμως, η καλή θέληση της Αλίκης, του Τρελοκαπελά και του Κούνελου; Οι θησαυροί που χάθηκαν πρέπει να βρεθούν ως τις 30 Δεκεμβρίου, που θα καταφτάσει η Ντάμα Κούπα με τους φρουρούς της, τα τραπουλόχαρτα… Οι εθελοντές ζήτησαν συνδρομή από τα πέρατα της γης, από το διάστημα και τον Βυθό, ακόμη και απ' τον Βόρειο Πόλο και ήδη όλοι απάντησαν θετικά --κάποιοι άρχισαν να καταφθάνουν κιόλας! Η Αλίκη χρειάζεται και τη δική μας βοήθεια όμως...

Η Λευκή Βασίλισσα σκόρπισε τους θησαυρούς της αδερφής της … εδώ κι εκεί, στο Βιομηχανικό Συγκρότημα Τζίβρε, μα δε θυμάται πού... Ένα κυνήγι θησαυρού με βοηθό την Αλίκη και τους φίλους της, ο Χάνσελ και η Γκρέτελ που ετοιμάζουν μπισκότα για όλα τα παιδιά, ο Χάρυ Πότερ και το απαγορευμένο δάσος, διαδραστικά παιχνίδια με τους ήρωες της Μαδαγασκάρης, τον Νέμο και τη Ντόρι, face painting στο κάστρο της Ντάμα Κούπα, κατασκευές με τα ξωτικά, χορός με την παρέα του Μίκι και της Μίνι, αλλά και δωράκι από τον Αι-Βασίλη είναι μόνο μερικές από τις πλούσιες δράσεις του πάρκου», ανέφερε η φετινή πρόσκληση που απευθύνεται σε όλους όσοι θέλουν να ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων «ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ».