TRAVEL

Μπριζ - Βέλγιο: Σαν βγαλμένο από παραμύθι

Μπριζ - Βέλγιο: Σαν βγαλμένο από παραμύθι
PIXABAY

To Μπριζ είναι η πόλη του Βελγίου που μοιάζει σαν να βγήκε από παραμύθι

To Μπριζ στο Βέλγιο δεν μοιάζει με κανένα μέρος. Τα γραφικά σοκάκια αναμειγνύονται με τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική δημιουργώντας μια σχεδόν μαγική και παραμυθένια πόλη.

Παρά το μικρό του μέγεθος, υπάρχουν πολλά πράγματα για να κάνετε!

Πώς να μετακινηθείτε στο Μπριζ

Λόγω του μικρού μεγέθους του Μπριζ χρειάζονται μόνο 45 λεπτά για να περπατήσετε από τη μια άκρη της πόλης στην άλλη. Έτσι, η μετακίνηση είναι κυρίως με τα πόδια, αλλά μπορείτε να νοικιάσετε και ποδήλατο.

Καταστήματα ενοικίασης ποδηλάτων υπάρχουν παντού στην πόλη. Αλλά αν είστε πρόθυμοι να περπατήσετε λίγο πιο έξω από το ιστορικό κέντρο της πόλης, μπορείτε να πάρετε και καλύτερη τιμή.

  • Market Place, Καμπαναριό και Πλατεία Burg

Μέσα στην πόλη, κάντε μια στάση στο Market Place (ή Grote Markt) που είναι η κεντρική πλατεία της πόλης για να δείτε τα πολύχρωμα τριγωνικά σπίτια αλλά και το Καμπαναριό απέναντί τους. Μπορείτε να ανεβείτε στην κορυφή του Καμπαναριού για να απολαύσετε την εντυπωσιακή θέα του Μπριζ.

Δίπλα στο Market Place βρίσκεται η πλατεία Burg. Αυτή η πλατεία είναι ενδιαφέρουσα γιατί θα παρατηρήσετε μια ποικιλία αρχιτεκτονικών στυλ από το γοτθικό και αναγεννησιακό έως το νεοκλασικό.

  • Εκκλησία της Παναγίας και Γέφυρα Bonifacius

Το κύριο αξιοθέατο μέσα στην Εκκλησία της Παναγίας είναι να δείτε το γλυπτό της Madonna Michelangelo. Αλλά, εάν δεν σας ενδιαφέρουν τα θρησκευτικά γλυπτά, μπορείτε να επισκεφθείτε για να δείτε τη γέφυρα πίσω από την εκκλησία, τη γέφυρα Bonifacius.

Αυτή είναι η πιο όμορφη γέφυρα στη Μπριζ. Είναι μέσα σε ένα πάρκο πίσω από την εκκλησία, απομονωμένη και ήσυχη για επίσκεψη.

  • Minnewater «Lake of Love» & Beguinage Ten Wijngaerde

Αυτό είναι αναμφισβήτητα το πιο ρομαντικό σημείο στο Μπριζ. Το Minnewater – κυριολεκτικά μεταφράζεται ως η λίμνη της αγάπης – «κοσμείται» από κομψούς λευκούς κύκνους όλο το χρόνο.

Απέναντι από τη γέφυρα βρίσκεται το παλιό Beguinage Ten Wijngaerde. Τώρα είναι ένα μοναστήρι για τους Βενεδικτίνους. Είναι ένα υπέροχο μέρος για να κάνετε τη βόλτα σας.

Διαβάστε επίσης:

Χριστουγεννιάτικο ταξίδι σε οκτώ πόλεις – κάστρα της Ευρώπης

Γαλλία: Λόγοι για τους οποίους πρέπει να επισκεφτείτε την Annecy

Η άγνωστη βυθισμένη γέφυρα της Ελλάδας στη Φωκίδα