Nαύπλιο
Ανοιξιάτικη εκδορμή στο Ναύπλιο
Πηγή: Pixabay
TRAVEL

City Break αλά ελληνικά: 5 +1 πόλεις για ένα ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο

Από Βορρά έως Νότο: Έξι ελληνικές πόλεις για μια σύντομη ανοιξιάτικη απόδραση το Σαββατοκύριακο.

Οι ομορφιές της Ελλάδας δεν… περιορίζονται στα νησιά ή τα βουνά της, καθώς οι επαρχιακές πόλεις της είναι ιδανικές για ένα διαφορετικό, ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο γεμάτο χρώματα, εικόνες και μυρωδιές.

Φέρνοντας λοιπόν στα ελληνικά μέτρα τη διεθνή τάση που ονομάζεται city break και αφορά στον τουρισμό πόλεων, μπορούμε να επιλέξουμε έναν προορισμό που θα καλύψει την ανάγκη μας για ένα διάλειμμα, προσφέροντάς μας την ευκαιρία για εσωτερικό τουρισμό και μάλιστα αρκετά εναλλακτικό.

Κάθε επαρχιακή πόλη άλλωστε έχει την αγορά της, με έμφαση στην τοπική κουζίνα και τις λιχουδιές, έχει όμως και την ιστορία της, τα μουσεία της και τα πολιτιστικά της αξιοθέατα που μπορούν να κερδίσουν το ενδιαφέρον μας.

Κάθε μία από τις παρακάτω έξι ελληνικές πόλεις άλλωστε έχει τον δικό της χαρακτήρα και αξίζει να την επισκεφθούμε για να γνωρίσουμε από κοντά όσα έχει να προσφέρει στους επισκέπτες της – έστω και για ένα Σαββατοκύριακο. Ενδέχεται, άλλωστε, το επόμενο ταξίδι μας για κάθε έναν από τους προορισμούς αυτούς να διαρκέσει πολύ περισσότερο!

Γιάννενα: Ταξίδι στον χρόνο, στα μνημεία, στην παράδοση

Γιάννενα
Γιάννενα

Στη σύγχρονη πόλη των Ιωαννίνων είναι εμφανέστατη η σφραγίδα της ιστορίας. Το κάστρο και η λίμνη με το Νησί διαθέτουν μνημεία από την εποχή της Τουρκοκρατίας και θυμίζουν πολύ έντονα τους θρύλους και τις ιστορικές στιγμές της πόλης: Από τον πνιγμό της Κυρά Φροσύνης μέχρι τη Σφαγή του Αλή Πασά, στα Γιάννενα μπορούμε να μάθουμε την ιστορία με απολύτως βιωματικό τρόπο. Επίσης, μπορούμε να γνωρίσουμε την παράδοση των Ιωαννιτών στην αργυροχρυσοχοΐα, μέσα από το Μουσείο αλλά και τα παραδοσιακά εργαστήρια στην πόλη και στο Νησί, ενώ το Μουσείο Κέρινων Ομοιομάτων Βρέλη που βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη, αξίζει σίγουρα μία επίσκεψη.

Ναύπλιο: Ας δούμε διαφορετικά έναν αγαπημένο προορισμό

Ναύπλιο
ΝαύπλιοPixabay

Το Ναύπλιο δεν είναι μόνο τα ωραία του ξενοδοχεία, οι κοντινές παραλίες, τα εστιατόρια και τα καφέ. Φυσικά, είναι και όλα αυτά, αλλά κυρίως είναι η παραδοσιακή ομορφιά του – επίσης επηρεασμένη από ιταλικές τάσεις – με τα ψηλά κτήρια, τα στενά σοκάκια, την Ακροναυπλιά, το Μπούρτζι και το Παλαμήδι που αξίζουν σίγουρα μια επίσκεψη, όπως και το Μουσείο Κομπολογιού, η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα με το σημάδι από τη σφαίρα που δολοφόνησε τον Καποδίστρια, η βόλτα στην παραλία που φιλοξενεί λαμπερά σκάφη όλο τον χρόνο.

Τρίκαλα: Μια σύγχρονη πόλη με φυσική ομορφιά, στην καρδιά της Ελλάδας

Τρίκαλα
ΤρίκαλαEurokinissi

Τα Τρίκαλα είναι ίσως η ελληνική πόλη που μας θυμίζει τόσο έντονα πόσο όμορφο είναι ένα ποτάμι που διασχίζει τον οικιστικό ιστό. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια ώστε η πόλη να αναδειχθεί ως προορισμός και να κερδίσει όλο και περισσότερους φίλους που αναγνωρίζουν τη μετάβαση που έχει ήδη συντελεστεί τόσο σε τεχνολογικό όσο και σε περιβαλλοντικό επίπεδο. Πέρα από τις βόλτες στο κέντρο και στις όχθες του Ληθαίου, με βάση τα Τρίκαλα μπορούμε να επισκεφθούμε μια σειρά από αξιοθέατα – με πρώτο το περίφημο τοξωτό γεφύρι και τον διπλό καταρράκτη στην Πύλη.

Καστοριά: Ο ελληνικός μεγαλοπρεπής Βορράς

Καστοριά
Καστοριά

Η χερσόνησος της λίμνης της Καστοριάς πάνω στην οποία είναι χτισμένη η παλιά πόλη δημιουργεί ένα πανέμορφο θέαμα για τους επισκέπτες της πόλης. Με την παράδοσή της στα γουναρικά και την πολύ ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της, με τα δίπατα αρχοντικά της, η Καστοριά είναι σήμερα μια φιλόξενη πόλη για να περάσουμε ένα ιδανικό Σαββατοκύριακο. Η βόλτα γύρω από τη λίμνη επιβάλλεται, ενώ είναι βέβαιο πως τα αξιοθέατα και το λαογραφικό της μουσείο θα μας κερδίσουν και θα επιστρέψουμε πολύ σύντομα!

Πάτρα: Με βενετσιάνικο αέρα και αμέτρητες επιλογές

Πάτρα
ΠάτραPixabay


Η Πάτρα είναι η βασίλισσα του καρναβαλιού στην Ελλάδα και πράγματι το τριήμερο της Αποκριάς γίνεται πόλος έλξης, ιδίως για τη νεολαία, ως πόλη όμως έχει πολύ περισσότερα να μας προσφέρει. Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της, επηρεασμένη από βενετσιάνικες επιρροές, οι πλατείες της και τα σκαλιά της για τα Ψηλά Αλώνια, τα στενά δρομάκια με τα μπαράκια και τα εστιατόρια, το ονομαστό της θέατρο, όπου ανεβαίνουν εκπληκτικές παραστάσεις, αλλά και ο ναός του Αγίου Ανδρέα, του πολιούχου της πόλης, συγκεντρώνουν τους επισκέπτες. Η παραλία της επίσης, τόσο από την πλευρά της μαρίνας όσο και του φάρου, αλλά και το λιμάνι της, με τον μόλο του Αγίου Νικολάου να μας οδηγεί… μέσα στη θάλασσα, δίνουν το στίγμα της. Από τον μόλο άλλωστε αξίζει να θαυμάσουμε τον ήλιο που δύει στον ορίζονται και βάφει τον ουρανό σε δεκάδες αποχρώσεις του κόκκινου και του πορτοκαλί.

Χανιά: Ένας προορισμός για όλο τον χρόνο

Χανιά
Χανιά


Μπορεί τα Χανιά και η Κρήτη γενικότερα να ταυτίζονται περισσότερο με το καλοκαίρι, όμως πραγματικά είναι ένας προορισμός για όλο τον χρόνο. Ειδικά την άνοιξη, τα Χανιά γίνονται πανέμορφα και εμείς, μακριά από τα πλήθη των επισκεπτών του καλοκαιριού, μπορούμε να απολαύσουμε τα αξιοθέατα που κρύβουν και να θαυμάσουμε την πλούσια και πολυτάραχη ιστορία τους. Ο εμβληματικός Φάρος στο λιμάνι, τα Νεώρια, η Μητρόπολη, οι Τάφοι των Βενιζέλων, η Δημοτική Αγορά και δεκάδες άλλα σημεία που αξίζουν την επίσκεψή μας, μαζί με την τοπική κουζίνα και την ασύγκριτη κρητική φιλοξενία θα δημιουργήσουν την εμπειρία που χρειαζόμαστε!


Διαβάστε επίσης

Tα πέντε καλύτερα ελληνικά νησιά για «εναλλακτικές διακοπές»

Απόδραση στη φύση: 5 προορισμοί για να απολαύσουμε το ανοιξιάτικο τοπίο

Tripadvisor: Δύο ελληνικές παραλίες στις 25 καλύτερες του κόσμου

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ