Παρίσι
Παρίσι: Μια πόλη που πάντα θα μας μαγεύει
Πηγή: Pixabay
TRAVEL

Θα έχουμε πάντα το Παρίσι: Οκτώ στάσεις που πρέπει να κάνεις στην «Πόλη του Φωτός»

Αρκεί να ζήσουμε τις οκτώ παρακάτω μοναδικές εμπειρίες, για να βεβαιωθούμε πως το Παρίσι είναι κάτι σαν «έρωτας με την πρώτη ματιά»

Για εμάς, που φέτος το φθινόπωρο, δεν βλέπουμε την ώρα να βιώσουμε τις πιο ανεπανάληπτες στιγμές, ήρθε η στιγμή για μία αστραπιαία απόδραση στην Πόλη του Φωτός. Διότι, κάθε εποχή είναι ιδανική για να επισκεφτούμε το Παρίσι, αρκεί να γνωρίζουμε τι είναι εκείνο που κάνει τους λάτρεις του να το επισκέπτονται ξανά και ξανά.

Το «κλειδί» λοιπόν, για ένα αξέχαστο ταξίδι εκεί, είναι να έχουμε οργανώσει όλα όσα θα χρειαστεί να δούμε και να κάνουμε, τις ημέρες που θα μείνουμε σε μία από τις πιο ρομαντικές πόλεις που υπάρχουν. Και για εμάς, που ο σωστός προγραμματισμός δεν είναι το δυνατό μας σημείο, δεν χρειάζεται κανένας λόγος ανησυχίας μιας και παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει οκτώ εικόνες που αναμφίβολα θα μας μαγέψουν.

Ακόμη λοιπόν, και εάν οι ημέρες που έχουμε στη διάθεσή μας δεν είναι πολλές για μία από τις μεγαλύτερες και πλέον ιστορικές ευρωπαϊκές πόλεις, μια βόλτα στα ομολογουμένως εντυπωσιακά αξιοθέατα της «Ville lumière», μια επίσκεψη σε κάποιο από τα «πλούσια» μουσεία της και ένα πέρασμα για φαγητό ή ποτό στις πιο ιδιαίτερες και γραφικές γειτονιές της, μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε επισκέπτη και να τον βοηθήσουν να δημιουργήσει νέες, έντονες αναμνήσεις.

Ένα μαγευτικό ταξίδι μέσα από οκτώ μοναδικές στιγμές

Παναγία των Παρισίων
Βόλτα στη Νοτρ Νταμ και τις γύρω γειτονιές και επίσκεψη στη Παναγία των Παρισίωνpixabay

Στάση 1η: Βόλτα στη Νοτρ Νταμ και τις γύρω γειτονιές, όπου ο ταξιδιώτης μπορεί να ξεκινήσει τον περίπατό του με μια επίσκεψη στη Παναγία των Παρισίων, στο Ιλ ντε λα Σιτέ.

Quartier latin, στη Λατινική Συνοικία του Παρισιού
Quartier latin, στη Λατινική Συνοικία του Παρισιούunsplash

Στάση 2η: Ο περίπατος θα συνεχιστεί προς το 5ο και το 6ο διαμέρισμα της πόλης και συγκεκριμένα, στο Quartier latin, στη Λατινική Συνοικία του Παρισιού. Στη συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται η Σορβόννη καθώς και πολλά σημαντικά εκπαιδευτικά ιδρύματα του Παρισιού αλλά και καφέ τα οποία κάθε βράδυ γεμίζουν με τουρίστες και ντόπιους.

Στο μποέμ Λε Μαραί
Στο μποέμ Λε Μαραίunsplash

Στάση 3η: Μια επίσκεψη στο γραφικό και ταυτόχρονα μποέμ Λε Μαραί (Le Marais) αξίζει, επίσης, να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα. Πρόκειται για μια ιστορική συνοικία του Παρισιού η οποία γοητεύει τον επισκέπτη με τα μουσεία του, τα πλακόστρωτα δρομάκια του, τα παλιά και άψογα διατηρημένα κτήριά του, τα βιβλιοπωλεία του και φυσικά τα εστιατόρια του στα οποία μπορεί κάποιος να απολαύσει παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα γαλλικά πιάτα.

Επίσκεψη στο Λούβρο
Επίσκεψη στο Λούβρο

Στάση 4η: Αν υπάρχει ένα Μουσείο το οποίο αξίζει να επισκεφτεί κανείς, κατά τη διάρκεια της σύντομης απόδρασής του στο Παρίσι, τότε αυτό είναι το Λούβρο. Βρίσκεται στις όχθες του Σηκουάνα και η αλήθεια είναι πως θα χρειαστούν πολλές ώρες για να δούμε από κοντά όλες τις συλλογές του.

Μονμάρτη
H «καλλιτεχνική» Μονμάρτηunsplash

Στάση 5η: Ένα ταξίδι στο Παρίσι δεν μπορεί -φυσικά- να μην περιλαμβάνει μια επίσκεψη στο 18ο διαμέρισμα της πόλης και την «καλλιτεχνική» Μονμάρτη.

Μία στάση στο κανάλι γραφικό Κανάλι Σαιν-Μαρτέν
Μία στάση στο κανάλι γραφικό Κανάλι Σαιν-ΜαρτένUnsplash

Στάση 6η: Και επειδή το Παρίσι φημίζεται για τη ρομαντικότητά του, έπειτα από την επίσκεψή μας στη Μονμάρτη αξίζει να βρεθούμε σε μια ακόμη ρομαντική τοποθεσία της πόλης: Το γραφικό Κανάλι Σαιν-Μαρτέν (Canal St. Martin).

Avenue des Champs-Élysées
H περίφημη Avenue des Champs-Élysées έχει φορέσει ήδη τα γιορτινά της για τα Χριστούγενναunsplash

Στάση 7η: Μια επίσκεψη στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, την περίφημη Avenue des Champs-Élysées, κρίνεται επίσης απαραίτητη για τον επισκέπτη που βρίσκεται για πρώτη φορά στο Παρίσι.

Πύργος του Άιφελ
Ο Πύργος του Άιφελ, το πιο διάσημο αξιοθέατο του Παρισιού

Στάση 8η: Φυσικά, ένα πέρασμα σε ένα από τα πιο τουριστικά και ταυτόχρονα εντυπωσιακά αξιοθέατα του Παρισιού, τον Πύργο του Άιφελ, είναι must.

Διαβάστε επίσης

Στη Νορβηγία θα ζήσετε νύχτες... πολικές και θα θαυμάσετε το εντυπωσιακό Βόρειο Σέλας

Παίρνουμε τα βουνά: 3 ορεινοί προορισμοί για τα Σαββατοκύριακα του φθινοπώρου

Από το χωριό του Ποπάυ στην «χρυσή πόλη»: 6 προορισμοί που είναι καλύτεροι τον Νοέμβριο

Γαστρονομικός τουρισμός: Οι 7 top ευρωπαϊκές πόλεις για καλοφαγάδες

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ