Amsterdam Live Festival
Xριστούγεννα στο Άμστερνταμ με το Φεστιβάλ του Φωτός από τα τέλη Νοεμβρίου έως τις αρχές Ιανουαρίου
Πηγή: Unsplash
TRAVEL

Άμστερνταμ: Το Φεστιβάλ Φωτός στη «Βενετία του Βορρά» - Οι 3 λόγοι που δεν πρέπει να το χάσεις

Το φετινό Amsterdam Light Festival έχει κεντρικό θέμα την τεχνητή νοημοσύνη στην καθημερινή ζωή

Το Άμστερνταμ, η πρωτεύουσα της Ολλανδίας, είναι γεμάτο ιστορία και όμορφα τοπία. Κάποιοι το αποκαλούν «Βενετία του Βορρά». Είναι η πόλη που συνδυάζει τα σπίτια που αναδύονται με χάρη μέσα από τα κανάλια, τους δρόμους που στεγάζουν μεγάλα μουσεία και τα μικρά vintage μαγαζιά, καφέ, μπυραρίες και υπέροχες γαστρονομικές γωνιές.

Πρόκειται για έναν προορισμό που μπορείτε να επισκεφτείτε όλους τους μήνες του χρόνου. Κάθε εποχή, έχει και κάτι διαφορετικό που ενθουσιάζει τους επισκέπτες της. Ωστόσο, φημίζεται ιδιαίτερα για το Φεστιβάλ του Φωτός που φιλοξενεί, από τα τέλη Νοεμβρίου έως τις αρχές Ιανουαρίου.

Αν ακόμα δεν έχετε ξεκινήσει να οργανώνετε το συγκεκριμένο ταξίδι, παρακάτω σας έχουμε τους λόγους που θα σας κάνουν να κλείσετε αμέσως τα εισιτήρια.

Amsterdam lights

Τα ξεχωριστά θέματα του Φεστιβάλ

Κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ περιστρέφεται γύρω από ένα ξεχωριστό και επίκαιρο θέμα. Φέτος, η θεματολογία που ανέθεσαν στους καλλιτέχνες που θα γεμίσουν το φεστιβάλ με τα έργα τους, είναι η τεχνητή νοημοσύνη στην καθημερινή ζωή. Θέλουν να δείξουν πως οι τρόποι επικοινωνίας που έχουν δημιουργηθεί είναι όλοι αποτελέσματα της τεχνολογίας. Ξεκινώντας από αυτό, επιθυμούν να αναδείξουν το αντίκτυπο που αυτή η διαδικασία έχει στον άνθρωπο και πώς τον έχει αλλάξει. Υπάρχουν, άραγε, όρια;

Περισσότερα από είκοσι φωτισμένα έργα τέχνης από γνωστούς και μη καλλιτέχνες, σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε. Να εμβαθύνετε στη σχέση σας με την τεχνολογία και να σκεφτείτε τον λόγο που πολλές φορές νιώθετε τόσο εξαρτημένοι και θέλετε να κρατήσετε τις αποστάσεις σας από αυτή. Το πιο επίκαιρο θέμα με τον πιο ενδιαφέροντα τρόπο, σας περιμένει να το εξερευνήσετε.

Amsterdam

Η μαγευτική βόλτα, χωρίς χρήση μεταφορικών μέσων

Οι άνθρωποι που κατοικούν στο Άμστερνταμ επιλέγουν ως μέσα μετακίνησης το ποδήλατο ή… τα πόδια τους. Δεν υπάρχει, λοιπόν, καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε την πόλη και τα έργα τέχνης της, από έναν περίπατο.

Κάθε χρόνο, η διαδρομή του Amsterdam Light Festival είναι διαφορετική, αν και συνήθως ακολουθεί τα κανάλια στην καρδιά της πόλης. Η εκδήλωση περιλαμβάνει μια σειρά από ελαφριά γλυπτά και εξαρτήματα κατά μήκος της διαδρομής που φωτίζει τις πλωτές οδούς και τα ιστορικά κτίρια του Άμστερνταμ.

Άμστερνταμ ποδήλατα

Ο περίπατος διαρκεί, περίπου, 90 λεπτά και είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε χάρτη ή το online Festival App, που οι υπεύθυνοι ετοίμασαν για εσάς, για να ανακαλύψετε κάθε πτυχή του Φεστιβάλ. Μόλις τελειώσει ο περίπατος, θα έχετε συστηθεί με την πόλη. Και για εσάς, όμως, που σας ακούγεται μεγάλη η διαδρομή, φρόντισαν να έχετε την εναλλακτική της κρουαζιέρας κατά μήκος της διαδρομής που φιλοξενείται η έκθεση – μία επιλογή που σίγουρα δεν θα σας αφήσει «παραπονεμένους».

Φεστιβάλ παντός καιρού

Το Φεστιβάλ Φωτός, πρέπει να γνωρίζετε ότι λαμβάνει χώρα ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες. Για αυτό, πρέπει να φροντίσετε να έχετε μαζί σας και αδιάβροχα, καθώς η βροχή δεν σταματά τις υπαίθριες δραστηριότητες και παραστάσεις. Και όσον αφορά το πρακτικό κομμάτι που σίγουρα έχετε στο μυαλό σας, το Φεστιβάλ προσφέρει δραστηριότητες και για τους μικρούς φίλους και υπάρχει η δυνατότητα να φάτε και να πιείτε κατά τη διάρκειά του στους χώρους όπου φιλοξενείται.

Επίσης, το γεγονός ότι θα περιηγηθείτε στην πόλη, ανακαλύπτοντας τα φωτισμένα έργα τέχνης, σας δίνει τη δυνατότητα να επισκεφτείτε μερικά από τα πιο γνωστά αξιοθέατά της, όπως το Εθνικό Μουσείο, το Μουσείο Βαν Γκογκ, και το Σπίτι της Άννας Φρανκ, κά.

Amsterdam

Η φετινή εξόρμηση του Δεκεμβρίου μπορεί να οργανωθεί ακόμα και τώρα για το Άμστερνταμ, την πόλη που αγαπιέται από τους επισκέπτες της που τη λατρεύουν και θέλουν σίγουρα να επιστρέψουν σε αυτή!

Διαβάστε επίσης

Τρία μαγικά χριστουγεννιάτικα χωριά της Ευρώπης για μικρούς και μεγάλους

Οι πέντε «λευκές» πρωτεύουσες του κόσμου για να κάνετε χιονισμένα Χριστούγεννα

Τρεις παραδοσιακοί προορισμοί στην Ευρώπη για μαγικά Χριστούγεννα

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ