ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπαρόζο: Προϋπόθεση οι μεταρρυθμίσεις για την παραμονή στο ευρώ

Μπαρόζο: Προϋπόθεση οι μεταρρυθμίσεις για την παραμονή στο ευρώ

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, δήλωσε πως «θεωρούμε ότι η Ελλάδα θα προβεί σε δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, γεγονός που αποτελεί προϋπόθεση για να παραμείνει στην ευρωζώνη», κατά τη διάρκεια συζήτησης που αφορούσε τα αποτελέσματα της πρόσφατης διάσκεψης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο κ. Μπαρόζο συμπλήρωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει διαβεβαιώσει για την πρόθεση της να παραμείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ και πως θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, προς αυτή την κατεύθυνση.

Έως το τέλος του έτους, υποστήριξε ο κ. Μπαρόζο, θα πρέπει να έχει υπάρξει συμφωνία μεταξύ των κρατών- μελών και των κοινοτικών εταίρων για τη δημιουργία του μηχανισμού εποπτείας του χρηματοπιστωτικού τομέα στην Ευρώπη. Αυτό, διευκρίνισε, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ενίσχυση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης στην Ευρώπη.

Τις επόμενες βδομάδες, κατέληξε, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει και ένα πρόγραμμα δράσης για την καταπολέμηση της φορολογικής απάτης και την αντιμετώπιση του προβλήματος των καταθέσεων Ευρωπαίων πολιτών σε φορολογικούς παραδείσους.