ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση στις αφίξεις τουριστών μέσω Ελ.Βενιζέλος

Αύξηση στις αφίξεις τουριστών μέσω Ελ.Βενιζέλος

Στοιχεία για η φετινή τουριστική σεζόν έδωσε στη δημοσιότητα ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, αποτυπώνοντας τη γενικότερη τάση που επιβεβαιώνουν όλοι οι παράγοντες της αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα, το διάστημα μεταξύ Μαΐου - Αυγούστου 2013, η κίνηση ξένων επιβατών αυξήθηκε κατά 6.5% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι. Συνολικά μετακινήθηκαν 1.7 εκατομμύρια τουρίστες από ξένες χώρες, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ελευθέριος Βενιζέλος, η Αθήνα ως βασικός προορισμός γίνεται ξανά ελκυστικός, καθώς η γενική αύξηση του δείκτη αυτού έφτασε το 11.6%.

Μεταξύ Μαΐου - Αυγούστου μετακινήθηκαν μέσω του αεροδρομίου της πρωτεύουσας 5.3 εκατομμύρια επιβάτες, λιγότεροι κατά 1.3% σε σχέση με το 2012, γεγονός που οφείλεται κυρίως στη μείωση Ελλήνων ταξιδιωτών κατά 12.4%. Στα ίδια στοιχεία πάντως, επιβεβαιώνεται και η άνοδος στην εμπιστοσύνη των επιβατών στην Αθήνα ως τουριστικό προορισμό, καθώς αυτοί που ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα σημείωσαν σε ποσοστό 12% ότι έρχονται για λόγους αναψυχής.

Το πλέον κερδοφόρο δρομολόγιο πάντως στην Ευρώπη, είναι "ελληνικό". Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρία Emirates, το δρομολόγιο Αθήνα - Ντουμπάι - Αθήνα, αναδείχθηκε το πλέον προσοδοφόρο σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο, γεγονός που οδηγεί την εν λόγω εταιρία να φέρει στην πρωτεύουσα ένα από τα μεγαλύτερα αεροσκάφη του κόσμου, το Α380. Είναι χαρακτηριστικό πάντως, πως συνολικά σε όλες τις πτήσεις προς Αθήνα, η πληρότητα τη θερινή περίοδο έφτασε το 83%Σε ότι αφορά τις εθνικότητες που εμπιστεύθηκαν τη χώρα μας περισσότερο διαμέσου του εθνικού αερολιμένα, η μεγαλύτερες αυξήσεις προήλθαν από κατοίκους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (69%), τις χώρες της Ε.Ε. (22%) αλλά και από Ελβετούς (41%) και Τούρκους (27%).