ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα ρύθμιση για χρέη στα Ασφαλιστικά ταμεία

Νέα ρύθμιση για χρέη στα Ασφαλιστικά ταμεία

Έτοιμο για να νέες διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι το υπουργείο Εργασίας που σχεδιάζει να θέσει στο τραπέζι των συζητήσεων το θέμα των χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες καθημερινής εφημερίδας ο κ. Βρούτσης θα προτείνει στις επαφές που ξεκινούν αύριο Παρασκευή, επιμήκυνση δόσεων στις ρυθμίσεις χρεών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Η πρόταση (σύμφωνα με ένα σχέδιο παρεμβάσεων στις υφιστάμενες ρυθμίσεις που έχει ετοιμαστεί από το ΙΚΑ και έχει παραδοθεί στο υπουργείο) θα περιλαμβάνει την αύξηση των δόσεων πέραν των 48 ή εναλλακτικά τη μεταφορά ενός μέρους των υποχρεώσεων από οφειλές του 2013 για τον επόμενο χρόνο.

Για τον αριθμό των δόσεων το ΙΚΑ επαναφέρει το σχέδιο για την αύξηση των δόσεων έως τις 72 και εναλλακτικά να μεταφερθούν στους επόμενους 12 μήνες οι οφειλές του 2013, ώστε έτσι να δοθεί η δυνατότητα αφενός να ενταχθούν σε ρύθμιση περισσότεροι οφειλέτες και αφετέρου να δοθεί μια ανάσα ρευστότητας στις επιχειρήσεις για να πληρώνουν τις τρέχουσες εισφορές και να μη δημιουργούν νέα βάρη.