ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Στουρνάρας: Έξοδος στις αγορές μέσα στο 2016

Γ. Στουρνάρας: Έξοδος στις αγορές μέσα στο 2016

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι το κλίμα για την Ελλάδα έχει αλλάξει και ότι θα προχωρήσει σε έκδοση ομολόγων

Συνέντευξη στο οικονομικό πρακτορείο Reuters έδωσε ο υπουργός Οικονομικών αναφέροντας ότι η πρώτη «έφοδος» της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων, θα γίνει στη βάση της δοκιμής και λάθους (trial and error), ωστόσο η χώρα αναμένει να χρηματοδοτείται μόνο της χωρίς βοήθεια το 2016.

Σύμφωνα με το πρακτορείο η Αθήνα εκτιμά ότι θα μπορούσε να προχωρήσει στην έκδοση ομολόγων εντός των επόμενων τριών μηνών, με τον υπουργό να δηλώνει ότι «τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή». Όπως λέει ο ίδιος, το κλίμα έχει αλλάξει δραστικά.

Ο κ. Στουρνάρας αρνήθηκε να κάνει σχόλιο για το ποσό του ομολόγου, λέγοντας απλά πως η αρχική έκδοση θα είναι «μικρή». «Θα είναι μια διαδικασία δοκιμής και λάθους», είπε και πρόσθεσε ότι «πρέπει να δούμε πώς αντιδρούν οι αγορές, επειδή σε κάποια στιγμή στο μέλλον θα πρέπει να εισέλθουμε στις αγορές και να χρηματοδοτήσουμε πλήρως όλες τις ανάγκες μας, μέσω των αγορών».

Υπάρχει τεράστια όρεξη ξένων επενδυτών γι΄αυτή την έκδοση είπε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται πρόσθετη χρηματοδότηση πέρα από το σημερινό πρόγραμμα διάσωσης.

Τέλος ο κ. Στουρνάρας, στη συνέντευξή του στο Reuters, εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα είναι πλήρως έτοιμη να έχει κανονική πρόσβαση στις αγορές το 2016.

Διαβάστε επίσης:

Στουρνάρας: Δεν έχω μιλήσει για τη θέση του Προβόπουλου

Στουρνάρας: Είμαι ευτυχής στο υπουργείο Οικονομικών

Ικανοποίηση Στουρνάρα για την έκβαση του Ecofin