ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σάλλας στο Bloomberg: Απαραίτητες οι εσωτερικές συγχωνεύσεις

Σάλλας στο Bloomberg: Απαραίτητες οι εσωτερικές συγχωνεύσεις

Οι επενδυτές έχουν αρχίσει να καταθέτουν χρήματα στις Ελληνικές τράπεζες αφού εκτιμούν πως η βελτιούμενη οικονομία θα ενισχύσει τα κέρδη σε όλη την (τραπεζική) αγορά, λέει ο Μιχάλης Σάλλας, πρόεδρος της Piraeus Bank SA σε συνέντευξη του στο Bloomberg.

Από την άλλη πλευρά επεσήμανε πως για να τονωθεί η οικονομία «Είναι απαραίτητες οι εσωτερικές συγχωνεύσεις που θα δημιουργήσουν οικονομίες κλίμακος και επιχειρήσεις που θα μπορούν να ανταγωνιστούν στις διεθνείς αγορές».

«Η προοπτική της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η συνεχιζόμενη υποχώρηση των επιτοκίων καταθέσεων στην Ελλάδα σημαίνει πως τα κέρδη θα αυξηθούν σημαντικά”, είπε και συνέχισε:

“Αυτοί που επενδύουν στην Ελλάδα δεν κοιτούν μόνο για βραχυχρόνια κέρδη», είπε ο Σάλλας. «Περιλαμβάνουν θεσμικούς επενδυτές όπως συνταξιοδοτικά ταμεία και μεγάλα funds που κάνουν μόνο μακροπρόθεσμες τοποθετήσεις». Η Ελληνική οικονομία πιθανότατα να έχει περαιτέρω ώθηση την επόμενη χρονιά, όταν οι τράπεζες ολοκληρώσουν την απομόχλευσή τους και θα αρχίσουν να αυξάνουν το δανεισμό σε εταιρίες και καταναλωτές" τόνισε ο πρόεδρος της Τρ. Πειραιώς.

Τέλος, επεσήμανε πως «Όλα δείχνουν πως η πρώτη έκδοση ομολόγων από το Ελληνικό δημόσιο θα έχει θετική υποδοχή από διεθνείς επενδυτές, υπογραμμίζοντας την πεποίθησή τους για οικονομική ανάκαμψη».

Η Πειραιώς, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελλάδας με βάση το ενεργητικό, τον προηγούμενο μήνα συγκέντρωσε €1.75 δισ. νέων κεφαλαίων από ξένους επενδυτές, στην τελευταία ένδειξη ότι οι Ελληνικές τράπεζες αναρρώνουν από την κρίση κρατικού χρέους. Πούλησε επίσης €500 εκατ. τριετών ομολόγων λήξης Μαρτίου 2018, στην πρώτη δημόσια προσφορά ομολόγων από ελληνική τράπεζα από το 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Διαβάστε επίσης

Σάλλας: Ικανοποίηση για τις ΑΜΚ των τραπεζών Πειραιώς και Alpha