ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση έχει 151 βουλευτές για κάθε ψηφοφορία»

ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση έχει 151 βουλευτές για κάθε ψηφοφορία»

Το «γάντι» στη ΝΔ πετάει ανοικτά πλέον η Κουμουνδούρου, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι ηκυβέρνηση συγκεντρώνει την απαιτούμενη πλειοψηφία των 151 βουλευτών, όχι μόνο για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και για κάθε άλλο κρίσιμο νομοσχέδιο που θα έρθει μελλοντικά στη Βουλή προς ψήφιση.

Σύμφωνα με πηγές από το κυβερνών κόμμα, ο χρονικός ορίζοντας για την ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου παραμένει η λήξη της τετραετίας.

«Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα», σχολίαζαν με το βλέμμα στραμμένο στην Πειραιώς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας πως η εμπιστοσύνη της Βουλής προς την κυβέρνηση θα επιβεβαιωθεί, εάν και όποτε η ΝΔ υποβάλει πρόταση δυσπιστίας.

Στο ίδιο μήκος, άλλωστε, είχε κινηθεί νωρίτερα και η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου: «Η ΝΔ και ο κύριος Μητσοτάκης, που ζητούν παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές κάθε δεύτερη μέρα εδώ και τρία χρόνια, σήμερα δήθεν ανησυχούν για την πολιτική αστάθεια... Η υποκρισία στο μεγαλείο της».

«Αν όμως έχουν ειλικρινείς απορίες για τη στήριξη της Βουλής στην κυβέρνηση, δεν έχουν παρά να δοκιμάσουν, καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας», ανέφερε σχετικά το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Εξάλλου, κύκλοι του κυβερνώντος κόμματος σημείωσαν πως η θετική ψήφος σε επιμέρους νομοσχέδια και, κυρίως, στη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν θα ερμηνευθεί ως ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την στάση του Ποταμιού και του Σταύρου Θεοδωράκη.

Τέλος, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι τα τελευταία εικοσιτετράωραωρα δεν υπάρχει επικοινωνία ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο, ενώ, αναφορικά με επικείμενο ραντεβού των δύο, υπογράμμιζαν ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα βρίσκεται εκτός Αθηνών μέχρι και την Τρίτη (08/01/2019).

Διαβάστε επίσης:

Αυτό είναι το ελληνικό δίευρο που αξίζει 80.000 ευρώ! Μήπως το έχετε στην τσέπη σας;

Ανατροπή σε κοινωνικό μέρισμα και επίδομα ενοικίου - Ποιοι επιπλέον δικαιούχοι θα επιδοτηθούν

Κλειστά σχολεία αύριο,Τρίτη (08/01) λόγω κακοκαιρίας (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)