ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό με νεκρούς σε κολέγιο στο Όκλαντ

Μακελειό με νεκρούς σε κολέγιο στο Όκλαντ

Λίγες ημέρες έπειτα από το στυγερό έγκλημα στην Τουλούζη , μια δεύτερη αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε απόψε σε θρησκευτικό σχολείο στο Όκλαντ της Καλιφόρνια έρχεται να ταράξει την διεθνή κοινή γνώμη.

Σήμερα ένας άγνωστος δράστης εισέβαλε οπλισμένος σε ιδιωτικό θρησκευτικό κολέγιο στο Όκλαντ της Καλιφόρνια σκορπώντας το θάνατο σε τουλάχιστον επτά ανθρώπους. Ο ακριβής αριθμός των νεκρών παραμένει αδιευκρίνιστος, καθώς οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει τις δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Η εφημερίδα San Francisco Chronicle έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς, ενώ το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Fox News μετέδωσε έξω από το κτίριο του κολεγίου υπάρχουν τέσσερις ή πέντε σοροί.

Το Associated Press εκάνε λόγο αρχικά για πέντε νεκρούς, όπως και η Telegraph.

Τονίζεται ότι η αστυνομία δεν έχει δόσει στη δημοσιότητα τον ακριβή αριθμό των νεκρών.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Τζόνα Γουάτσον ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι δεν είναι σε θέση να δώσει συγκεκριμένο αριθμό θυμάτων, ενώ η εκπρόσωπος του νοσοκομείου Χάιλαντ Μεμόριαλ είπε ότι έχουν μεταφερθεί εκεί τέσσερις τραυματίες.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός υπόπτου. «Δεν φαίνεται να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια στη γύρω περιοχή», καθησύχασε με ανακοίνωσή της.

Ο συλληφθείς είναι ασιατικής καταγωγής, παχύσαρκος, ηλικίας περίπου 40 ετών.

Η Άντζι Τζόνσον, μια γυναίκα 52 ετών, δήλωσε σε τοπική εφημερίδα ότι είδε μια νεαρή να βγαίνει κλαίγοντας από το πανεπιστήμιο και να φωνάζει «Με πυροβόλησαν». Από το μπράτσο της έτρεχε αίμα, είπε χαρακτηριστικά.

Η κοπέλα αυτή διευκρίνισε ότι ο δράστης παρακολουθούσε μαθήματα νοσηλευτικής στο πανεπιστήμιο. Σηκώθηκε μέσα στην τάξη και άρχισε να πυροβολεί. Η τραυματισμένη νεαρή είπε ότι εκείνος είχε πάντα ένα τρελό ύφος.

Σύμφωνα πάντως με στοιχεία από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του Όκλαντ Λάρυ Ράιντ, οι νεκροί έχουν φτάσει τους έξι, ενώ με νεότερο τηλεγράφημα το πρακτορείο Reuters αναφέρει πως οι νεκροί είναι πλέον επτά.

Στο μεταξύ, ο ιδρυτής του πανεπιστημίου, ο ιερέας Γιονγκ Κιμ, επιβεβαίωσε τα λεγόμενα φοιτήτριας σύμφωνα με τα οποία ο δράστης σπούδαζε νοσηλευτική στο εν λόγω ίδρυμα, αλλά είχε καιρό να εμφανιστεί στο πανεπιστήμιο.

Παρακολουθήστε ζωντανά την αστυνομική επιχείρηση: http://abclocal.go.com/kgo/livenow?id=6387369

Διαβάστε ακόμη: Πυροβολισμοί σε κολέγιο των ΗΠΑ - Φόβοι για νεκρούς!