ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στη Χιμάρα: 13 νεκροί, 22 τραυματίες

Τραγωδία στη Χιμάρα: 13 νεκροί, 22 τραυματίες

Δεκατρείς άνθρωποι, 12 φοιτήτριες και ο οδηγός του λεωφορείου, σκοτώθηκαν το απόγευμα σε τροχαίο που σημειώθηκε στην περιοχή Βίσα κοντά στην Χιμάρα.

Λεωφορείο με φοιτητές από το πανεπιστήμιο του Ελμπασάν έπεσε σε γκρεμό βάθους 80 μέτρων για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους. Οι φοιτητές πραγματοποιούσαν τις καθιερωμένες εκδρομές που συνηθίζουν να κάνουν τα αλβανικά πανεπιστήμια αυτήν την εποχή.

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως το φοιτητικό γκρουπ αποτελούνταν μόνο από κοπέλες, ενώ μέχρι τώρα αναφέρονται 12 θάνατοι φοιτητριών. Στο δυστύχημα βρήκε επίσης το θάνατο ο 55χρονος οδηγός του λεωφορείου Πελούμπ Τσέλια.

BUS1

Μόλις έγινε γνωστό το τραγικό γεγονός στο σημείο κατέφθασαν 8 ελικόπτερα μεταφέροντας τους βαριά τραυματισμένους στα Τίρανα. Σύμφωνα με το αλβανικό πρακτορείο Balkanweb τις πρώτες βοήθειες στις άτυχες φοιτήτριες έδωσε λεωφορείο με Έλληνες τουρίστες, που περνούσε από το σημείο εκείνη τη στιγμή.

BUS2

Η αλβανική πολιτική και πολιτειακή ηγεσία εξέφρασε τη βαθιά οδύνη για το τραγικό γεγονός. Ο Αλβανός πρόεδρος Τόπι επισκέφθηκε τους τραυματίες στο νοσοκομείο, ενώ δήλωση έκανε και ο πρωθυπουργός Μπερίσα, που βρίσκεται στο Σικάγο. Η αλβανική κυβέρνηση κήρυξε ημέρα εθνικού πένθους την 22α Μαΐου.

Πηγή: albanews.gr