ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ αναβάλλει για 24 ώρες τη χερσαία επέμβαση

Το Ισραήλ αναβάλλει για 24 ώρες τη χερσαία επέμβαση

Το Ισραήλ διακόπτει για 24 ώρες τα σχέδια χερσαίων επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας, ενόψει των συναντήσεων του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ, με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στέλνει στο Ισραήλ και την Αίγυπτο την υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, η οποία αναμένεται σήμερα στην Ιερουσαλήμ για να έχει αύριο Τετάρτη συνομιλίες με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν θα έχει σήμερα συνομιλίες με τον Νετανιάχου.

Παράλληλα, «ελήφθη απόφαση για την προσωρινή διακοπή κάθε σχεδίου χερσαίας επίθεσης για να δοθεί μία ευκαιρία στις διπλωματικές προσπάθειες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανώτατος Ισραηλινός αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται, έπειτα από τη νυκτερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας του Ισραήλ υπό την προεδρία του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ομπάμα και Κλίντον είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τους ηγέτες των χωρών της Μέσης Ανατολής, δήλωσε η Αμερικανίδα πρεσβευτής στον ΟΗΕ Σούζαν Ράις. Είναι «ζωτικής σημασίας» κάθε ενέργεια του Συμβουλίου Ασφαλείας «να ενισχύει τις πιθανότητες τερματισμού των εχθροπραξιών και να αποφευχθεί οτιδήποτε θα μπορούσε να περιορίσει ή να πλήξει τις πιθανότητες αυτές. Αυτός είναι ο στόχος μας στις συνομιλίες και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για την επίτευξη του στόχου αυτού», προσέθεσε.

Νωρίτερα, η Ρωσία κατηγόρησε εμμέσως τις ΗΠΑ ότι μπλοκάρουν κείμενο απόφασης που υποστηρίζεται από τις αραβικές χώρες και ζητεί τον τερματισμό των εχθροπραξιών στη Λωρίδα της Γάζας.

Διαβάστε επίσης:

Διχασμένοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες για την Ελλάδα

Φρίκη: Σκότωσε και διαμέλισε σύζυγο και εραστή με πριόνι

Μπήκαν διαρρήκτες στο σπίτι του Σόιμπλε