ΚΟΣΜΟΣ

Στην κατάψυξη οι ΗΠΑ

Στην κατάψυξη οι ΗΠΑ

-Σημειώθηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες-Το πολικό ψύχος προκάλεσε προβλήματα στις μετακινήσεις-Κλειστά τα σχολεία στο Σικάγο και τη Μινεσότα

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες των τελευταίων 20 ετών σημειώνονται στις ΗΠΑ και ειδικότερα στις μεσοδυτικές και βορειοδυτικές πολιτείες, οι οποίες αντιμετωπίζουν το πολικό ψύχος.

Πολλές περιοχές στα βόρεια της χώρας αντιμετωπίζουν πολικές θερμοκρασίες που φτάνουν τους -51 βαθμούς Κελσίου.

D1

Μάλιστα οι αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς οι συνθήκες που επικρατούν κρίνονται ιδιαίτερα επικίνδυνες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχει κίνδυνος όσοι βγουν έξω από τα σπίτια τους μέσα σε λίγα λεπτά να υποστούν κρυοπαγήματα.

Από το μεσημέρι της Δευτέρας έχουν ακυρωθεί περισσότερες από 3.000 πτήσεις, ενώ τα σχολεία σε αρκετές πολιτείες δεν λειτούργησαν.

D4

Από την προηγούμενη εβδομάδα που η κακοκαιρία ξεκίνησε να χτυπά τις ΗΠΑ τουλάχιστον 13 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, οι έντεκα άφησαν την τελευταία τους πνοή σε τροχαία δυστυχήματα, ενώ ένας άνδρας «έσβησε» από υποθερμία και μια γυναίκα που έπασχε από Αλτσχάιμερ και περιπλανιόταν στους δρόμους βρέθηκε νεκρή σε κοντινή απόσταση από το σπίτι της.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι το πολικό ψύχος μετακινείται προς τα ανατολικά, ενώ εξαιτίας της κακοκαιρίας κλειστά παρέμειναν τα σχολεία στο Σικάγο και τη Μινεσότα.

D2

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μπομπ Όβαρετς, οι πολικές θερμοκρασίες δεν θα διατηρηθούν για πολύ καιρό στις ΗΠΑ, «μέχρι το τέλος της εβδομάδας η θερμοκρασία σίγουρα θα αρχίσει να επανέρχεται στα κανονικά επίπεδα σε όλη τη χώρα».

D3

Όπως ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στη διάρκεια της νύχτας η θερμοκρασία στο Σικάγο και την Ιντιανάπολη ενδέχεται να φτάσει τους -24 βαθμούς Κελσίου, στη Μινεάπολη τους -34, ενώ η χαμηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε χθες ήταν στις πόλεις Μπάμπιτ και Εμπάρας της Μινεσότα (-40 βαθμοί Κελσίου).

Διαβάστε επίσης:

Πολικό ψύχος στις ΗΠΑ - Φονικές θερμοκρασίες

Θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές το πολικό ψύχος που σαρώνει τις ΗΠΑ