ΚΟΣΜΟΣ

Ματαιώθηκαν οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Συμφερόπολης

Ματαιώθηκαν οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Συμφερόπολης

Οι πτήσεις που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν σήμερα το βράδυ και αύριο το πρωί με προορισμό το αεροδρόμιο της Συμφερόπολης, στην Κριμαία, ματαιώθηκαν "λόγω των τελευταίων εξελίξεων" στην περιοχή αυτή, όπου άγνωστοι με στρατιωτική περιβολή και φιλορώσοι πολίτες περιπολούν γύρω από το αεροδρόμιο.

"Οι πτήσεις από και προς τη Συμφερόπολη για απόψε και αύριο το πρωί ματαιώθηκαν", είπε μια εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Κιέβου μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. "Η κατάσταση στη Συμφερόπολη δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση πτήσεων, λόγω των πρόσφατων εξελίξεων", πρόσθεσε, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Περίπου δέκα ένοπλοι, που φορούν στρατιωτικές στολές χωρίς διακριτικά, έφτασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο διεθνές αεροδρόμιο και περιπολούσαν όλη την ημέρα έξω από αυτό.

Οι ουκρανικές αρχές υποστήριξαν ότι πρόκειται για "ρωσική εισβολή" διότι αυτοί οι μυστηριώδεις ένοπλοι "δεν έκρυβαν ότι ανήκουν στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις", όπως υποστήριξε ο μεταβατικός υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Αρσέν Αβάκοφ.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για μετακινήσεις στρατιωτικών οχημάτων στο δρόμο που συνδέει τη Σεβαστούπολη με τη Συμφερόπολη ενώ υποστήριξαν ότι προσγειώθηκαν πολλά στρατιωτικά μεταφορικά αεροσκάφη σε ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στη Συμφερόπολη.

Την Πέμπτη, η Ρωσία είχε διαβεβαιώσει ότι ο στόλος της στη Μαύρη Θάλασσα "εφαρμόζει αυστηρά τις συμφωνίες" που έχουν υπογραφεί με την Ουκρανία.