ΚΟΣΜΟΣ

Κορυφώνεται η αγωνία για τους 239 επιβάτες του Boeing 777-200ER

Κορυφώνεται η αγωνία για τους 239 επιβάτες του Boeing 777-200ER

Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται πλέον για το θρίλερ που βρίσκεται σε εξέλιξη με το Boeing της Malaysia Airlines με τους 239 επιβάτες το οποίο δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.

Οι αρμόδιες αρχές τη μόνη περίπτωση που αποκλείουν είναι το αεροσκάφος να συνετρίβη, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, αφού στην περιοχή επικρατούσαν ιδανικές καιρικές συνθήκες.

Πληροφορίες που βλέπουν συνεχώς το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι ο πιλότος ήταν έμπειρος με προϋπηρεσία 33 ετών και 18.365 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του, κάτι που ελαχιστοποιεί την πιθανότητα ανθρώπινου λάθους .

Οι δυο επιβάτες με τα κλεμμένα διαβατήρια κάνουν τις αρχές να θεωρούν πιθανή την περίπτωση της αεροπειρατείας.

1

Το Βιετνάμ, η Μαλαισία και η Σιγκαπούρη διεξάγουν στη θαλάσσια περιοχή νότια του βιετναμέζικου νησιού Το Τσου κοινή επιχείρηση για τον εντοπισμό του αεροσκάφους.

Βιετναμέζικα αεροσκάφη διάσωσης εντόπισαν μεγάλες πετρελαικηλίδες και μία στήλη καπνού κοντά στις ακτές του Βιετνάμ αλλά δεν είναι βέβαιο αν αυτά συνδέονται με το Μπόινγκ 777-200ER της Malaysia Airlines με 239 επιβάτες το οποίο αγνοείται, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του υπουργείου Μεταφορών.

Το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ κοντά στις ακτές του Βιετνάμ σήμερα καθώς κατευθυνόταν από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο .

2

Παράλληλα, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Πσάκι δήλωσε ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν τρεις Αμερικανοί, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας ανακοίνωσε ότι δεν επέβαινε κανένας Ιταλός παρότι στη λίστα επιβατών της πτήσης περιλαμβανόταν ένας ιταλός πολίτης.

Στη λίστα την οποία έδωσε στη δημοσιότητα η αεροπορική εταιρεία περιλαμβανόταν το όνομα του 37χρονου Λουίτζι Μαράλντι, ιταλού πολίτη. Σύμφωνα όμως με την εφημερίδα Corriere Della Sera, το διαβατήριό του εκλάπη στην Ταϊλάνδη τον περασμένο Αύγουστο.

3

Από την πλευρά του το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο αυστριακός πολίτης που φέρεται ότι επέβαινε στην πτήση είναι σώος κι αβλαβής και βρίσκεται στην Αυστρία και ότι και το δικό του διαβατήριο είχε κλαπεί.

Οργισμένοι συγγενείς Κινέζων επιβατών του αεροσκάφους, απαίτησαν περισσότερη πληροφόρηση για το τι έχει συμβεί και κατηγόρησαν την εταιρεία ότι τους κρατά στο σκοτάδι, ενώ έντονη κριτική ασκείται και από τα ΜΜΕ προς τις μαλαισιανές αερογραμμές για την ανεπαρκή αντίδρασή τους.

Διαβάστε επίσης:

Αναμένοντας το χειρότερο...Τέσσερις χώρες ψάχνουν το Boeing

Κανένα ίχνος από το αεροσκάφος της Malaysia Airlines (φώτο και βίντεο)

Εξαφανίστηκε αεροσκάφος της Malaysia Airlines με 239 επιβάτες

Μαλαισία: Δεν έχουν εντοπιστεί συντρίμμια του αεροσκάφους